VERSLAG: Mariah Carey - 13/12 - Ziggodome

VERSLAG: Karst Jaarsma  

Mariah Carey

Waar Mariah Carey klinkt is het kerstmis. En zodra de feestdagen in zicht komen is Mariah Carey altijd de eerste aankondiging. De zangeres stijgt met ‘All I Want For Christmas Is You’ elk jaar rond de kerstdagen weer de toplijsten in. Naast veel solowerk heeft Mariah Carey twee kerstalbums opgenomen. Vorig jaar deed Carey voor het eerst een kersttournee. Donderdag staat ze in de Ziggodome met de All I Want For Christmas Is You tour.

Alles is ingericht op een gezellig avondje rond de kerstboom en bij de open haard. Kerstmutsen, truien en andere snuisterijen zijn volop aanwezig. Mariah Carey bouwt enthousiast voort op het thema. Tijdens het openingsnummer ‘Hark! The Herald Angels Sing’ staat de Amerikaanse gekleed als een engel op het podium. Mariah Carey wordt gedurende de avond aangevuld met dansers met armen vol cadeaus, schattige kinderen, een wandelende sneeuwpop, dansers verkleed als rendieren, de kerstman en veel meer.

Eén dolle bedoeling. Desondanks komt de swing er niet echt in. Het optreden voelt als een aaneenschakeling van losse momenten. Soms zijn het erg goede momenten. Zoals de achtergrondzanger Trey Lorenz die met behulp van het ZO! Gospel Choir een swingende gospel speelt van ‘Glory To The Newborn King’. Later lukt het Mariah Carey niet om zo’n goede connectie op te bouwen met het koor. Andere momenten zijn gewoon tenenkrommend. Als het zoontje van de achtergrondzangeres een nummer mag zingen wordt er eerst een slecht toneelstukje opgevoerd waarna het schattig bedoelde jongetje een medley van kerstnummers zingt.

Gelukkig is Mariah Carey goed bij stem. Dat laat ze soms horen in de kerstnummers, maar eigenlijk vooral in haar normale repertoire. Het dramatische en groots opgezette ‘The Star’ is prachtig. Ook ‘Hero’ krijgt een goede vertolking.

Na tachtig minuten is het weer gebeurd. Mariah Carey doet een snelle ‘All I Want For Christmas Is You’ en alle gekkigheid mag nog een keer op het podium komen. Dit is het moment waarop iedereen gewacht heeft. Toch levert het niet de gedroomde euforie. De gehele avond is van onvoldoende consistentie om hier het beloofde hoogtepunt van te maken. Mariah Carey wil zelf ook benadrukken dat ze meer is dan kerstmis alleen. Er ligt een nieuw album en volgend jaar volgt de reguliere tournee. Wellicht is dat iets om meer naar uit te kijken dan een derde ronde van de All I Want For Christmas Is You tour

 

TUSKY - 14/12 - DE HELLINGHet was weer eens tijd voor een nieuwerwets rock & roll feestje in Utrecht...

MARIA MENA - 12/12 - PARADISO Maria Mena in een uitverkochte grote zaal van Paradiso. Bekijk de foto's!