VERSLAG: Pain of Salvation - 15/09 - Melkweg

Podiuminfo was aanwezig bij Pain Of Salvation in Melkweg voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 5 foto's.

Bekijk de Pain of Salvation - 15/09 - Melkweg foto's

VERSLAG: Kim Raven  

Pain of Salvation- 15/09 - Melkweg

In een warme Oude Zaal van Melkweg start Pain Of Salvation voor een volle zaal enthousiastelingen. Deze band uit Zweden die nu weer als progressieve metalband gelabeld is, heeft een grote vaste fanbase en dat is zichtbaar in het publiek en zorgt voor een goede sfeer.

De show opent strak met 'On a Tuesday' de opener van de recenste plaat In The Passing Light Of Day 2017 om het publiek gelijk mee te zuigen in een  soort van trip om te vervolgen met het agressieve 'Reasons' van hetzelfde album.

De band is energiek en zanger/gitarist Daniel Gildenlöw is goed bij stem. Het geluid lijkt soms net niet helemaal goed te zijn en oordoppen zijn absoluut geen overbodige luxe. Deze heren laten zien dat ze na al die jaren nog steeds dezelfde Pain of Salvation zijn.

Er wordt een goed ingestudeerde show neergezet, de mannen zijn natuurlijk goed op elkaar ingespeeld. Daniel doet na het melodieuze 'Meaningless', eveneens van In The Passing Light Of Day, de aanname dat waarschijnlijk veel mensen uit het publiek hen al een keer in deze tour gezien hebben. Waarna hij aankondigt daarom ook oudere nummers in de set te stoppen. Waarna hij zijn gitaarsolo van 'Falling' van het album The Perfect Element. Pt 1 (2000) inzet.

Ze krijgen het publiek goed en gemakkelijk mee. Daniel praat gemakkelijk en maakt grapjes, zo ook in de aanzet naar 'Disco Queen' van het album Scarsick. Het publiek beweegt, gooit de armen in de lucht en klapt uit zichzelf mee tot achterin de zaal, zoals op 'Handfull Of Nothing'.

De wisselende stijlen van de albums gedurende de bijna ruim 25 jaar dat de band al bestaat, zorgen voor een show waarbij je je niet verveelt. Het is daarnaast ook een lust voor het oog, over de lichtshow is goed nagedacht en ook de heren bewegen genoeg. Na een ruime twee uur ziet het eruit alsof iedereen tevreden naar huis gaat. Behalve diegene die om 'Sisters' riep, want die speelden ze dus niet.

FOTOGRAFIE: Jessie Huijbrechtse  

Pain Of Salvation foto Pain of Salvation - 15/09 - Melkweg Pain Of Salvation foto Pain of Salvation - 15/09 - Melkweg Pain Of Salvation foto Pain of Salvation - 15/09 - Melkweg Pain Of Salvation foto Pain of Salvation - 15/09 - Melkweg Pain Of Salvation foto Pain of Salvation - 15/09 - Melkweg
 
 

KAMELOT 14/09 - O13Kamelot stond in een uitverkochte 013 in Tilburg voor DVD opname.

ANNA BURCH - 12/09 - PARADISO De Amerikaanse Anna Burch in Paradiso. Bekijk de foto's!