VERSLAG: Jason Mraz - 3/3 - Wisseloord Studios

Podiuminfo was aanwezig bij Jason Mraz in Wisseloord Studio's voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 6 foto's.

VERSLAG: Rob van der Zwaan  

Jason Mraz - Wisseloord Studios

Jason Mraz was een van de grote verassingen van 2007. Hoewel een normale platenzaak en ook de OOR nog nooit van de beste man gehoord had, was hij al wel te zien op North Sea Jazz en Rock Werchter. Ook speelde hij compleet onverwacht de grote zaal van Paradiso vol (aanvankelijk was slechts de kleine zaal gereserveerd).

Gewapend met zijn intelligente teksten, prima stem en charmante voorkomen weet hij met zijn poppy liedjes zowel de gevoelige als de wat vrolijkere snaar te raken. Jason Mraz kan hierbij zeker concurreren met vakbroeders Jack Johnson en John Mayer.

In alle rust heeft Mraz afgelopen winter gewerkt aan zijn nieuwe album 'We Sing. We Dance. We Steal Things'. Nu deze er aan zit te komen, is het tijd na Australie en Amerika ook Europa definitief voor zich te winnen.

Voor de echte tour in juni en juli begint, worden de Wisseloord Studios aangedaan voor een promo-optreden. Slechts een handjevol pers en wat gelukkige prijswinnaars kunnen hierbij aanwezig zijn.

Jason Mraz lijkt de quality-time met zijn fans te waarderen. Vanaf het begin is hij de ideale gastheer. Bij binnenkomst deelt hij van zijn grote schaal bosbessen en maakt hij hier en daar een praatje.

Heel knap weet hij deze relaxe sfeer, maar ook de aandacht de hele avond vast te houden. Het publiek krijgt uitgebreid inspraak op de setlist en na bijna elk nummer is er tijd voor een annekdote. Natuurlijk ligt de focus vanavond op het nieuwe album. Maar liefst vijf nieuwe nummers, waaronder single 'I'm Yours', passeren de revue. Hoewel de nummers door de setting helemaal uitgekleed ten gehore worden gebracht, lijkt het nieuwe album erg divers te worden. Er is een duet met Colbie Caillat, er wordt gesproken over een gospel-koor en in openingstrack 'Make it Mine' zit volgens Mraz een flinke trombone-solo. We zijn benieuwd.

Zowel de hardcore Mraz fans als de opgetrommelde muziekpers zijn vanavond op hun wenken bediend. De akoestiek in de studio's zijn een genot voor het oor en het voorproefje dat we van het nieuwe album krijgen, smaakt zeker naar meer!

FOTOGRAFIE: Marieke Waalwijk  

Jason Mraz foto Jason Mraz - 3/3 - Wisseloord Studios Jason Mraz foto Jason Mraz - 3/3 - Wisseloord Studios Jason Mraz foto Jason Mraz - 3/3 - Wisseloord Studios Jason Mraz foto Jason Mraz - 3/3 - Wisseloord Studios Jason Mraz foto Jason Mraz - 3/3 - Wisseloord Studios Jason Mraz foto Jason Mraz - 3/3 - Wisseloord Studios
 
 

KULA SHAKER - 2/3 - EFFENAARIn de jaren 90 stond deze band al in de hitlijsten. Kula Shaker staat bekend...

HIM - 29/2 - 013 Na een meer dan prima show op 28 februari in Paradiso, staat de Finse...