VERSLAG: Crashdiet - 22-04 - Cultuurpodium Boerderij

VERSLAG: Francis Pronk  

Crashdiet - 22-04 - Cultuurpodium Boerderij

Na een paar jaar afwezigheid is de meest succesvolle sleazeband van Zweden terug. Crashdiet introduceert tijdens deze tour de nieuwe zanger Gabriel Keyes. Eind 2017 kondigde Crashdiet de komst van de toen nog onbekende Gabriel Keyes aan. In Zweden speelde hij in een band genaamd Perfect Crime en inmiddels is hij alweer de vierde zanger van Crashdiet. Hij volgt Dave Lepard (2000-2006), Olli Herman a.k.a. Olliver Twisted (2007-2008) en Simon Cruz (2009-2015) op.

De show van vanavond in Cultuurpodium De Boerderij in Zoetermeer bevat nummers als: ‘Riot In Everyone’, ‘Die Another Day’ en ‘Breakin' The Chainz’. Tijdens ‘Chemical’ springt Gabriel van het podium en loopt hij tussen het publiek door, om aan de andere kant weer het podium op te klimmen. Constant gebeurt er iets op het podium. De zanger benut elk deel van het podium en heeft veel contact met de fans. De andere drie getalenteerde muzikanten zijn Martin Sweet (gitaar), Peter London (bas) en Eric Young (drums) en zijn goed op elkaar ingespeeld. De band staat als een huis. Afsluiter ‘Generation Wild’ maakt het publiek letterlijk wild en Gabriel springt van het podium af om zich in de menigte te mengen en mee te springen. Vervolgens nodigt hij drie leden van support act Maverick uit om op het podium te komen en wordt de show groots afgesloten.

Gabriel lijkt te zijn geboren om ​​deel uit te maken van Crashdiet. Het is bizar dat de sleazerockers drie weken geleden voor het eerst samen op het podium stonden, want je zou niet zeggen dat de band drie jaar heeft stilgezeten. Crashdiet is herboren met deze 24-jarige entertainer.

 

TAMINO - 28/04 - DOORNROOSJEOp de lijstjes met 'beloften' prijkt Tamino steevast in de top 10. Met zijn...

TOM WALKER - 26/4 - PARADISO NOORD Tom Walker stond vanavond op het podium van Paradiso Noord en Podiuminfo was...