VERSLAG: The Killers - 28/02 - Ziggo Dome

VERSLAG: Kim Raven  

The Killers - 28/02 - Ziggo Dome

Met het recentst uitgekomen album Wonderful Wonderful is het tijd voor een tour van The Killers. In een net niet uitverkochte Ziggo Dome spelen ze woensdag 28 februari een retestrakke show.

De show opent met een bloemenvisual en de woorden Wonderful Wonderful. De mannen van The Killers komen netjes in het zwart het podium op, zoals we van ze gewend zijn. De band speelt als een geoliede machine. Ook de achtergrondzangeressen vullen de show op de juisten momenten vocaal aan.

Het podium is voor een rockshow verassend mooi opgebouwd. De visuals en lichtshow sluiten daar mooi bij aan en staan niet los van de setlist en vormen daardoor ook echt meerwaarde. Zoals de aankondigende tekst waardoor het publiek al losgaat voordat de eerste noot van 'Human' start en de vlammen bij 'Run For Cover'.

Het publiek lijkt met de band meegegroeid te zijn en zingen de grote hits 'Somebody Told Me' en 'Human' woord voor woord mee. Hier maakt frontman Brandon Flowers dan ook gretig gebruik van om zo nu en dan een op adem pauze te pakken. Ook hij is niet de jongste meer natuurlijk. Dat Brandon goed weet wie zijn publiek is, is duidelijk zodra hij in het begin vraagt of ze niet gewoon nu alvast 'Mr Brightside' zullen spelen "dan kunnen jullie gelijk terug maar de babysitter".

Natuurlijk vragen ze ook een fan op het podium en opeens staan daar twee vrouwen die mee mogen drummen. Brandon raakt wel ietwat in de war als er opeens twee fans staan: "I am in a twilight zone right now". En hoe ze het doen, heel goed zelfs, wel met hulp van drummer Ronnie Vannucci, maar alsnog een fijne performance van deze dames.

Dat het buiten -10 is, is binnen niet te merken, het is vol en daardoor warm genoeg en de sfeer zit er goed in. Zowel voor als achterin wordt gesprongen, gedanst en meegezongen. Ook op de ringen zijn bijna geen lege plekken en wordt er actief meegeklapt.

De heren spelen zonder al te veel onzinnig gelul de gehele set af. Het is een goede mix tussen alle albums, de hits van Hot Fuss, het album dat al in 2004 uitkwam, maar ook 'Read My Mind' van van het album Sam's Town uit 2006 kwamen ook voorbij. Als je alleen voor 'Mr Brightside' kwam, kwam je bedrogen uit, die speelden ze helemaal niet vanavond. Het publiek stroomt dus vol ongeloof de zaal uit. Een raar en abrupt einde voor The Killers dus.

 

SAXON -27/02 - 013Een avond voor de liefhebbers van New Wave Of British Heavy Metal met Saxon...

RY X - 27/02 - KONINKLIJK THEATER CARRÉ Ry X samen met Het Amsterdams Kamerorkest in dit prachtige theater en...