VERSLAG: Marmozets - 18/02 - De Helling

VERSLAG: Francis Pronk  

Marmozets - 18/02 - Tivoli De Helling

Marmozets uit Bingley, West Yorkshire bracht eind januari het langverwachte tweede album uit. Het vijftal is terug in Nederland voor een tweetal shows, waarvan de eerste in een uitverkochte Tivoli De Helling plaatsvindt.

Deze tour is bedoeld om nummers van het nieuwe album 'Knowing What You Know Now' te promoten en eerder materiaal te spelen. Het publiek ontvangt Marmozets met een warm welkom. De show wordt geopend met ‘New Religion’, waardoor de menigte meteen in beweging komt. Dit nieuwe nummer wordt gevolgd door ‘Habits’, waarna het briljante ‘It Horrible’, van het debuutalbum uit 2014, door de zaal klinkt.

Elk nummer van het nieuwe album wordt even goed ontvangen als de grootste singles. Er blijft voldoende ruimte voor oude favorieten, zoals ‘Move, Shake, Hide’, ‘Why Do You Hate Me?’ en ‘Born Young And Free’, die stuk voor stuk indruk blijven maken.

De 25-jarige zangeres Becca Macintyre leidt de band, met haar uitzonderlijke podiumpresentatie. Het ene moment scheurt ze haar stembanden uiteen en het volgende moment doet ze een flamenco-achtig dansje met een brede grijns op haar gezicht. Haar uitgebreide vocale bereik is ongelooflijk. Of ze nu schreeuwt of zacht zingt, ze blaast iedereen omver. Ze staat bijna nooit stil en heeft genoeg energie. Hét recept voor een briljante frontvrouw. Tussendoor vertelt Becca hoe de bandleden de stad hebben ervaren, over de eerste kennismaking met hagelslag en het feit dat ze bijna werd aangereden door een fietser.

Ook de interactie met de fans is leuk. Zo merkt gitarist Sam een meisje op in het publiek, met een Nothing But Thieves hoodie. De bandleden schuiven niet onder stoelen of banken dat zij deze band enorm waarderen en ze maken een selfie op het podium met de gelukkige fan.

De hoge energie van de band verzwakt geen moment. Drummer Josh springt bij elke mogelijkheid die hij krijgt overeind als een beest en zwaait met zijn lange ledematen heen en weer. De set eindigt met het prachtige ‘Captivate You’ en het nummer eindigt met een meezingende menigte. Becca is zichtbaar ontroerd door dit fenomeen, bedankt het publiek en belooft om terug te komen.

Marmozets bewijst waarom ze momenteel één van de meest spraakmakende bands in de alternatieve scene is. De band staat op het punt iets heel groots te bereiken. Het voelt alsof dit vanavond de laatste Marmozets show in zo’n intieme zaal als De Helling is. Deze zomer is de band in ieder geval te aanschouwen op Pinkpop.

 

DE LIKT - 23/2 - ROTOWNDe Likt deed een thuiswedstrijd in Rotown vanavond! Podiuminfo was erbij,...

BILLIE EILISH - 20/2 - MELKWEG Vanavond stond de 16-jarige Billie Eilish in een strak uitverkochte Melkweg...