VERSLAG: Imagine Dragons - 19/02 - Ziggo Dome

Podiuminfo was aanwezig bij Imagine Dragons in Ziggo Dome voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

Bekijk de Imagine Dragons - 19/02 - Ziggo Dome foto's

VERSLAG: Kim Raven  

Imagine Dragons - 19/02 - Ziggo Dome

Maandagavond 19 februari staat de Amerikaanse band Imagine Dragons op het podium van het Amsterdamse Ziggo Dome. Het publiek is een gemêleerd gezelschap. Van gezinnen tot aan tieners, iedereen houdt van Imagine Dragons.

De mannen van Imagine Dragons zien er energiek uit en spelen continu met de podiumopstelling. Hierdoor wisselen ze vaak van plek en is het geen statisch geheel. De show is dan ook een genot om te zien. Hierbij zijn de visuals en lichtshow een goede aanvulling. Het is een show zoals we gewend zijn in de Ziggo Dome met meerdere malen confetti en natuurlijk enorme ballonnen bij 'On Top of the World'.

Helaas is het vaak niet zuiver, maar dat deert het toegestroomde publiek totaal niet. Zij zingen vanaf het eerste nummer opgewonden mee. De bekende nummers zoals 'Whatever It Takes', 'Believer' en 'Yesterday' worden beter meegezongen dan nummers als 'Mouth of the River'.

De intro van 'Demons' is er eentje om aandacht voor depressie te vragen, waarbij Dan Reynolds aangeeft dat je je niet hoeft te schamen maar wel hulp kunt of misschien wel moet zoeken. Dit is een persoonlijk verhaal over zijn eigen depressie, waardoor het publiek ook emotioneel reageert. Een mooi moment in dit concert. Tussen de rest van de liedjes door is er geen tijd voor tekst en uitleg, want op de setlist staan bijna 20 songs. De rustmomenten voor de band zitten in wat langere intro's, wat wat mij betreft veel fijner is dan continu 'Amsterdam how are you'.

Na een uurtje komt het akoestische gedeelte, de band verdwijnt naar een podium achter in de zaal. Met 'I Bet My Life', 'Amsterdam' en 'Bleeding Out' een heel mooi muzikaal stuk in de set. Doordat de heren nu niet rondrennen komen hun stemmen ook een stuk beter tot hun recht.

Daarna komen de grootste meezingers nog, zoals 'Thunder' waar voorprogramma zangeres K.Flay bij aansluit, wat een heel tof effect heeft op het toch al populaire nummer. De show eindigt met nog meer confetti na een kleine twee uur de set met de hit 'Radioactive'.

FOTOGRAFIE: Linde Dorenbos  

Imagine Dragons foto Imagine Dragons - 19/02 - Ziggo Dome Imagine Dragons foto Imagine Dragons - 19/02 - Ziggo Dome Imagine Dragons foto Imagine Dragons - 19/02 - Ziggo Dome Imagine Dragons foto Imagine Dragons - 19/02 - Ziggo Dome Imagine Dragons foto Imagine Dragons - 19/02 - Ziggo Dome Imagine Dragons foto Imagine Dragons - 19/02 - Ziggo Dome Imagine Dragons foto Imagine Dragons - 19/02 - Ziggo Dome Imagine Dragons foto Imagine Dragons - 19/02 - Ziggo Dome Imagine Dragons foto Imagine Dragons - 19/02 - Ziggo Dome K-Flay foto Imagine Dragons - 19/02 - Ziggo Dome K-Flay foto Imagine Dragons - 19/02 - Ziggo Dome K-Flay foto Imagine Dragons - 19/02 - Ziggo Dome
 
 

BELLE AND SEBASTIAN - 19/02 - CARRÉNa een half jaar was Belle and Sebastian alweer terug op Nederlandse bodem....

DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG - 19/02 - ROTOWN De Jeugd deed vanavond Rotown aan en Podiuminfo was erbij om weer mee te...