VERSLAG: Steel Panther - 3/2 - 013

Podiuminfo was aanwezig bij Steel Panther in 013 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 18 foto's.

Bekijk de Steel Panther - 3/2 - 013 foto's

VERSLAG: Francis Pronk  

Steel Panther - 3 februari 2018 - 013

De ‘Lower The Bar’ tournee leidt het vierkoppige Steel Panther wederom naar de Tilburgse 013. De heren uit Los Angeles zijn hier inmiddels kind aan huis: ze doen ieder jaar een show in deze zaal.

De menigte gaat los wanneer de lichten doven en de fenomenale frontman Michael Starr en zijn drie bandleden verschijnen. Ze zetten onmiddellijk ‘Eyes Of The Panther' in. Het is al meteen raak: Starr doet zijn hand in zijn broek en ruikt aan zijn vingers, terwijl hij de dames op de eerste rijen verleidelijk aankijkt.

De nummers van het laatst uitgebrachte album ‘Lower The Bar’ beleven vandaag hun premiere in Tilburg. Nummers als ‘Goin' In The Backdoor’, ‘Wasted Too Much Time’ en ’Poontang Boomerang’ komen voorbij. Satchel, de koning van het shredden, staat vervolgens in de schijnwerpers met zijn gitaarsolo. De solo begint traag, maar al snel speelt hij er een bassdrum bij en weet hij het hele publiek mee te krijgen. Nummers van o.a. Black Sabbath en Metallica ontvangen een enorm gejuich van herkenning.

De grappen zijn elk jaar hetzelfde, maar toch blijf je lachen. Wederom heeft de groep een aantal Nederlandse zinnen ingestudeerd zoals: “Laat je tieten zien!”. Een paar meisjes in de zaal gehoorzamen en zelfs mannen halen hun geslachtsdeel uit hun broek om indruk te maken. De bandleden maken elkaar ondertussen op het podium belachelijk: “Jij hebt ene kleine lul!”. Satchel vertelt dat dit het beste publiek is dat ze ooit hebben gehad, waarop bassist Lexi Foxx reageert met: “Ik dacht dat Parijs je favoriete plek was.” Lexi lijkt overigens de uitvinder van de duckface. De ijdeltuit kijkt namelijk met regelmaat in zijn nieuwe handspiegel, terwijl hij zijn haardoos heen en weer schudt, haarlak erin spuit en zijn lippen vol smeert met lipgloss.

Steel Panther heeft ook een gevoelige kant, zoals blijkt uit het ontroerende liefdeslied ‘That's When You Came In’. Bij ‘Weenie Ride' wordt er een meisje uit het publiek geplukt genaamd Cheetah. Ze geeft een intieme kus aan Satchel, showt haar tieten en zingt een stukje mee. Daarna is het tijd voor meer dames uit het publiek om de band te vergezellen op het podium tijdens ’17 Girls In A Row’ en ‘Gloryhole’. Van alle kanten klimmen er schaars geklede vrouwen het podium op om te dansen met hun idolen.

Toegiften ‘Community Property' en 'Party All Day sluiten de avond feestelijk af’. Helaas ontbreken nummers als ‘Party Like Tomorrow Is The End Of The World, ‘Fat Girl’, ’The Shocker’ en ‘Girl From Oklahoma’.

In dit #metoo tijdperk, is er geen slechter moment om misschien wel de meest ​​seksistische band, compleet met vrouwonvriendelijke teksten naar Nederland te halen. Ze lijken er echter mee weg te komen, omdat de act één grote parodie is. Het helpt ook dat de fans graag meedoen. In een tijd waarin veel dingen taboe zijn, doorbreekt Steel Panther deze barrière met humor, eigenzinnige teksten en muzikaal vakmanschap.

Let op: dit is geen show voor mensen die snel beledigd zijn.

FOTOGRAFIE: Tim van Veen  

12
Fozzy foto Steel Panther - 3/2 - 013 Fozzy foto Steel Panther - 3/2 - 013 Fozzy foto Steel Panther - 3/2 - 013 Fozzy foto Steel Panther - 3/2 - 013 Fozzy foto Steel Panther - 3/2 - 013 Steel Panther foto Steel Panther - 3/2 - 013 Steel Panther foto Steel Panther - 3/2 - 013 Steel Panther foto Steel Panther - 3/2 - 013 Steel Panther foto Steel Panther - 3/2 - 013 Steel Panther foto Steel Panther - 3/2 - 013 Steel Panther foto Steel Panther - 3/2 - 013 Steel Panther foto Steel Panther - 3/2 - 013
 
12
 

JAKE BUGG - 4/2 - DOORNROOSJEJake Bugg is op pad met een akoestische show. Weet zijn muziek de bezoekers...

GHOSTPOET - 3/2 - BITTERZOET De uit Londen afkomstige experimentele producer Ghostpoet toonde in...