VERSLAG: Train - 14/10 - AFAS Live

Podiuminfo was aanwezig bij Train in AFAS Live voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 18 foto's.

Bekijk de Train - 14/10 - AFAS Live foto's

VERSLAG: Janske van den Broek  

Train - AFAS Live

Terwijl de zaal zich langzaam vult, mag de Nederlandse band The Brahms het publiek opwarmen. De energieke jonge band spelen naast hun hits van het afgelopen jaar, maar ook een aantal nieuwe nummers van hun debuutalbum, wat in februari 2018 uit komt. De nummers “Golden”, “Feels Like Home” en “Sleep” worden natuurlijk ook gespeeld.

De jonge bandleden spelen erg enthousiast en zijn zichtbaar aan het genieten. Er is leuke interactie met het publiek, er wordt samen gesprongen en alle telefoonlichtjes worden in de lucht gehouden. Een fijn begin van de avond en het publiek is letterlijk opgewarmd.

Na een korte pauze is het tijd voor Train. Na het horen van het geluid van een trein begint de show met het nummer “Drink Up”, gevolgd door het humoristische “50 Ways to Say Goodbye”. De sfeer zit er al meteen goed in. Het publiek luistert aandachtig en zingt mee met alle grote hits, maar ook de oudere nummers. Ook de bandleden genieten van de goede sfeer. Er wordt met elkaar gedanst, Nederlands gepraat, veel gelachen en er worden zelfs gesigneerde T-Shirts het publiek in gegooid. Wat een feest!

Een bijzonder moment in de show is wanneer zanger Pat zonder microfoon op het randje van het podium zelfs tot aan de achterste stoel in de zaal iedereen weet te raken wanneer hij zijn solo nummer “Always Midnight” zingt. Hij legt zijn hele ziel in het nummer terwijl het publiek ademloos naar hem luistert. Wanneer zijn band het laatste gedeelte a-capella meezingt is heeft de hele zaal kippenvel en volgt er een oorverdovend applaus.

Tijdens iedere show in deze tour speelt de band een Tom Petty cover. Vandaag spelen ze het nummer “You Don't Know How it Feels”. Natuurlijk komen alle grote hits voorbij zoals “Hey, Soul Sister” en “Drive By”.

Als toegift worden de nummers “Parachute”, “Under Pressure (Queen cover)” gespeeld met als afsluiter het prachtige “Drops of Jupiter”. Het was weer ouderwets genieten vanavond!

FOTOGRAFIE: Conny van den Heuvel  

12
The Brahms foto Train - 14/10 - AFAS Live The Brahms foto Train - 14/10 - AFAS Live The Brahms foto Train - 14/10 - AFAS Live The Brahms foto Train - 14/10 - AFAS Live The Brahms foto Train - 14/10 - AFAS Live  foto Train - 14/10 - AFAS Live Train foto Train - 14/10 - AFAS Live Train foto Train - 14/10 - AFAS Live Train foto Train - 14/10 - AFAS Live Train foto Train - 14/10 - AFAS Live Train foto Train - 14/10 - AFAS Live Train foto Train - 14/10 - AFAS Live
 
12
 

BETH DITTO - 14/10 - PARADISOBeth Ditto, de ex-frontvrouw van (The) Gossip, deed Paradiso schudden op haar...

ANDRÉ HAZES JR. - 14/10 - AHOY Nederlands nieuwste volksheld André Hazes geeft op 13 en 14 oktober 2017 een...