VERSLAG: Kiss - 24/05 - Ahoy

VERSLAG: Francis Pronk  

Kiss - 24/05 - Ahoy

Al meer dan vier decennia touren de New Yorkers van KISS de hele wereld over. De ‘KISSWorld 2017’-tour strijkt op woensdagavond neer in Rotterdam Ahoy.

Na de woorden: “You wanted the best, you got the best!” valt het meterslange doek, waar het bandlogo op is afgebeeld. De stem van bassist Gene Simmons klinkt door de zaal, alleen door de grote hoeveelheid rook is hij nog niet te zien. Even later zie je hem met zijn grote plateau laarzen en zijn indrukwekkende en onmenselijk lange tong over het podium stampen. ‘Deuce’ van het debuutalbum uit 1974 wordt gevolgd door 'Shout It Out Loud’, waar womanizer Paul Stanley de vocalen voor zijn rekening neemt en zijn gitaar de kleuren van de Nederlandse vlag bevat. Dat zijn stem zwak is, is niets nieuws, maar hij wordt goed aangevuld door zijn bandleden. Na afloop vraagt de frontman het publiek een moment stilte in te lassen voor de slachtoffers van afgelopen maandag in Manchester. De toeschouwers gehoorzamen zijn woorden.

Het kwartet met de Iconische kostuums en opvallende make-up hervat de set met ‘Lick It Up’. Een show van KISS is erg spectaculair met onder meer vuurwerk en een lasershow die de zaal in een groene zee verandert. Na ‘Firehouse’ spuwt Gene Simmons vuur en tijdens ‘Shock Me’, waar Tommy Thayer zingt, schiet hij vuurwerk uit zijn gitaar.

Paul vraagt de menigte hoeveel mensen KISS nooit eerder hebben gezien. Het aantal mensen dat hun hand opsteekt is naar verhouding klein. “Nobody forgets your first KISS”, aldus de zanger. Na ‘Flaming Youth’ is het tijd voor de bassolo van Gene Simmons, waar hij, naast het bespelen van zijn instrument, bloed spuugt en vervolgens in de lucht vliegt naar een ongeveer tien meter hoog podium. Vanaf deze hoogte speelt hij ‘God Of Thunder’, waarbij de andere leden op het podium het publiek vermaken. Paul vertelt even later dat zijn moeder in Amsterdam heeft gewoond en dat het publiek voor hem voelt als familie. “I want go out and meet my family. Invite me!”. De menigte joelt zijn naam en daarna vliegt hij over de hoofden van het publiek richting een ander podium om daar ‘Psycho Circus’ te spelen. Een zee van witte papiersnippers kleurt de zaal tijdens ‘Rock And Roll All Nite’. De set zit vol tijdloze hits.

Voor de toegift kleurt het KISS logo rood, wit en blauw. En omdat er geen KISS show compleet zou zijn zonder hit ”I Was Made For Lovin’ You” is dit één van de afsluiters van het spektakel. Sommigen zullen de aanwezigheid van originele leden Ace Frehley en Peter Criss missen, maar de huidige line-up straalt veel energie uit en Eric Singer en Tommy Thayer voorzien KISS al jaren van hun uitstekende muzikaliteit.

Gene Simmons (67), drummer Eric Singer (59) en gitaristen Paul Stanley (65) en Tommy Thayer (56) weten van geen ophouden. Paul laat weten dat het rock ’n roll circus sowieso weer terugkeert in de nabije toekomst, maar wanneer is nog onduidelijk. Na meer dan 40 jaar is een concert van KISS nog steeds de moeite waard. It was a Crazy Crazy Night!

Verslag en foto's gemaakt op: 24 mei 2017

FOTOGRAFIE: Charles Batenburg  

12
Kiss foto Kiss - 24/05 - Ahoy Kiss foto Kiss - 24/05 - Ahoy Kiss foto Kiss - 24/05 - Ahoy Kiss foto Kiss - 24/05 - Ahoy Kiss foto Kiss - 24/05 - Ahoy Kiss foto Kiss - 24/05 - Ahoy Kiss foto Kiss - 24/05 - Ahoy Kiss foto Kiss - 24/05 - Ahoy Kiss foto Kiss - 24/05 - Ahoy Kiss foto Kiss - 24/05 - Ahoy Kiss foto Kiss - 24/05 - Ahoy Kiss foto Kiss - 24/05 - Ahoy  foto Kiss - 24/05 - Ahoy Kiss foto Kiss - 24/05 - Ahoy Kiss foto Kiss - 24/05 - Ahoy
 
12
 

ROYAL BLOOD - 24/05 - PARADISO Royal Blood komt binnenkort met een tweede album. Paradiso krijgt een...

ANOUK - 24/5 - ZIGGO DOME Gisteravond stond Anouk in de Ziggo Dome voor de eerste van haar drie shows....