VERSLAG: Dua Lipa - 10/4 - TivoliVredenburg

Podiuminfo was aanwezig bij Dua Lipa in TivoliVredenburg voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 15 foto's.

Bekijk de Dua Lipa - 10/4 - TivoliVredenburg foto's

VERSLAG: Gracia Visscher  

Propvolle Ronda zaal voor Dua Lipa

De Britse zangeres Dua Lipa stond vorig jaar nog in een tamelijk kalme Heineken tent op Lowlands. Hier kwam de show niet helemaal tot zijn recht. Vanavond gingen we langs in TivoliVredenburg en zagen een ware ster het podium oplopen. Inclusief jonge aanbidders in het publiek!

De leeftijdscategorie van Dua Lipa's publiek valt vanavond goed te onderscheiden in de propvolle Ronda zaal: jonge meisjes en jongens die hun vaders en moeders hebben meegesleept. We ontkomen dan ook al vanaf het begin niet aan die akelige harde en extreem hoge gilletjes van pubers. Dit wordt ruimschoots goed gemaakt want wat een enthousiasme in de zaal!

Het voorprogramma wordt vanavond verzorgd door het Deense trio Off Bloom. Met een aanstekelijke frontvrouw, elektronische jungle beats en maatschappelijk bewuste teksten is de act een perfecte opwarming voor het hoofdprogramma. Zeker een band om in de gaten te houden!

Dua Lipa staat vanavond met een drietal heren op het podium die voor live begeleiding zorgen. Een goede keuze want het geluid klinkt zo al heel wat voller dan simpelweg een backingtrack laten afspelen. Meer hoeft er niet gezegd te worden over haar begeleidingsband want het podium behoort tot diva Lipa vanavond. Ze maakt een 'grand entrance' in zwart t-shirt en doorschijnende broek vol glitters. Zonder ook maar iets te zeggen over de kwaliteit van de show is het al een plezier om naar de Britse te kijken; wat een verschijning!

Maar eerlijk is eerlijk; Dua Lipa zingt precies zoals ze klinkt op in de studio opgenomen materiaal. Met een heerlijke rauwheid en bijzonder bereik beschikt ze over een interessante stem die eigenlijk al die elektronische toeters en bellen helemaal niet nodig heeft. Maar Lipa wil naast zingen gewoon lekker springen en dansen. 'Let's have a party tonight Utrecht!', zoals ze zelf roept.

Dat feestje kent, zoals elk feestje, zijn pieken en dalen. Die piek wordt al snel gehaald met opener 'Hotter Than Hell' en Sean Paul cover 'No Lie'. Lipa krijgt jong en oud aan het dansen met de aanstekelijke beats en haar heen en weer gespring op het podium.

Bijzonder momentje tijdens het concert is het nummer 'Room For 2'. De kracht van een simpel liedje en dito choreografie wordt hier getoond terwijl jonge meisjes haar bewegingen nadoen en het volledig onder de knie lijken te hebben. Vooral op het balkon geeft dit een leuk zicht waar meer dan de helft van de eerste rij enthousiast mee danst.

Het feest krijgt een rustig intermezzo met o.a. het nummer 'Thinkin' Bout You'. Lipa laat hier zien dat ze een sterke zangeres is die nummers volledig kan dragen met haar stem. Een akoestische versie van 'New Love' wordt redelijk ontvangen in de zaal. De zaal lijkt wat onrustig te worden, tijd om weer te dansen!

Gelukkig wordt dit meteen beantwoord met een afsluiting met de grootste hits. De zaal ontploft tijdens de eerste noten van 'Scared to Be Lonely', een samenwerking met Martin Garrix. Elke noot, elk woord wordt mee geschreeuwd, hier heeft de zaal duidelijk op gewacht. Maar ook 'Last Dance' en afsluiter 'Be the One' worden dankbaar in ontvangst genomen.

Uiteindelijk is de set net geen uur. Het is nog even wachten op meer materiaal van haar debuutalbum die in juni uitkomt maar Dua Lipa heeft alleen bewezen dat ze een totaalpakket is en klaar is voor het grotere werk.

FOTOGRAFIE: Tim van Veen  

12
Off Bloom foto Dua Lipa - 10/4 - TivoliVredenburg Off Bloom foto Dua Lipa - 10/4 - TivoliVredenburg Off Bloom foto Dua Lipa - 10/4 - TivoliVredenburg Dua Lipa foto Dua Lipa - 10/4 - TivoliVredenburg Dua Lipa foto Dua Lipa - 10/4 - TivoliVredenburg Dua Lipa foto Dua Lipa - 10/4 - TivoliVredenburg Dua Lipa foto Dua Lipa - 10/4 - TivoliVredenburg Dua Lipa foto Dua Lipa - 10/4 - TivoliVredenburg Dua Lipa foto Dua Lipa - 10/4 - TivoliVredenburg Dua Lipa foto Dua Lipa - 10/4 - TivoliVredenburg Dua Lipa foto Dua Lipa - 10/4 - TivoliVredenburg Dua Lipa foto Dua Lipa - 10/4 - TivoliVredenburg
 
12
 

ANNA RUNE - 12/04 - PARADISOAnna Rune stond vanavond in Paradiso en Podiuminfo was erbij! Bekijk hier het...

18 MILES / HAWSER / YOUR DEMISE - 07/04 - MELKWEG De Melkweg stond vanavond in teken van hardcore met de release van de EP 'The...