VERSLAG: Joep Beving - 06/04 - Paradiso

VERSLAG:

Joep Beving - 06/04 - Paradiso

Joep Beving is hard op weg een van de grotere muzikale exportproducten van Nederland te worden. Zijn debuut-album 'Solipsism', met de telefoon opgenomen en eigenlijk alleen bedoeld voor vrienden en familie, is meer dan 60 miljoen keer gestreamd. Nu is er met 'Prehension' een tweede album dat vanavond in Paradiso wordt gepresenteerd.

Paradiso heeft de piano van Joep Beving een mooie plek midden in de grote zaal gegeven. Het publiek zit er met stoelen omheen. Zo zit iedereen dicht op de pianist en krijgen zijn schitterende melancholische pianostukken de maximale impact.

Je kan tijdens het optreden dan ook bijna letterlijk een speld horen vallen. De eerste paar nummers zijn er concertfotografen actief. Het publiek is zo stil en geconcentreerd dat de klikjes van hun camera's luid door Paradiso klinken. Beving speelt nummers van 'Solipsism' en 'Prehension' door elkaar. Omdat hij vanavond veel wil spelen, vraagt hij het publiek niet na elk nummer te klappen. Alleen als je het aan zijn lichaamstaal ziet, wordt er reactie verwacht. Paradiso doet netjes wat het gevraagd wordt en om de drie of vier nummers klinkt er een donderend applaus, waarna Beving het concert persoonlijk maakt door wat over zijn nummers en inspiratiebronnen te vertellen. Hoewel Beving zegt voor zijn nieuwe plaat een hele andere aanpak gekozen te hebben, zijn de nieuwe nummers live gespeeld niet wezenlijk anders dan zijn succesvolle eerdere werk.

Eenmaal gaat Joep Beving opzichtig de mist in en hoofdschuddend stopt hij een nummer. Reden voor Paradiso om hem een juist harder applaus te geven. Paradiso is hier niet om perfectie te zien, maar om geraakt te worden door schitterende pianomuziek. Een missie waar Joep Beving feilloos in slaagt. De komende tijd zal Joep Beving veel in Nederland spelen en ongetwijfeld een spoor van ontroerde en op de juiste manier geraakte mensen achterlaten.

FOTOGRAFIE: Conny van den Heuvel  

Joep Beving foto Joep Beving - 06/04 - Paradiso Joep Beving foto Joep Beving - 06/04 - Paradiso Joep Beving foto Joep Beving - 06/04 - Paradiso Joep Beving foto Joep Beving - 06/04 - Paradiso Joep Beving foto Joep Beving - 06/04 - Paradiso Joep Beving foto Joep Beving - 06/04 - Paradiso Joep Beving foto Joep Beving - 06/04 - Paradiso Joep Beving foto Joep Beving - 06/04 - Paradiso Joep Beving foto Joep Beving - 06/04 - Paradiso Joep Beving foto Joep Beving - 06/04 - Paradiso Joep Beving foto Joep Beving - 06/04 - Paradiso Joep Beving foto Joep Beving - 06/04 - Paradiso
 
 
festival logo

18 MILES / HAWSER / YOUR DEMISE - 07/04 - MELKWEGDe Melkweg stond vanavond in teken van hardcore met de release van de EP 'The...

festival logo

WARHAUS - 06/04 - BURGERWEESHUIS Ben je liefhebber van Balthazar? Check dan ook Warhaus, het soloproject van...