VERSLAG: Blossoms - 03/02 - Melkweg

VERSLAG: Francis Pronk  

Blossoms - 03/02 - Melkweg

De 18-jarige Declan McKenna gooide dit jaar hoge ogen op Eurosonic Noorderslag, waar Blossoms vorig jaar haar eerste stappen naar succes zette. Momenteel heeft Declan McKenna een 3FM-megahit te pakken en is vorige week de eerste headline-tour in Nederland bevestigd.

Met glitters op de wangen en gehuld in een 90's outfit begint Declan McKenna de set met 'Bethlehem'. De begeleidende band, bestaande uit drie vrouwen en een man, maakt het plaatje compleet. Declan McKenna maakt muziek wat het best gecategoriseerd kan worden als indie-pop vol met gitaren, drums en fantastische teksten die betrekking hebben op politiek. Een krachtige support act, die het publiek perfect heeft opgewarmd.

Blossoms heeft vorig jaar onder andere opgetreden op festivals als Eurosonic Noorderslag, Motel Mozaïque, Best Kept Secret en Songbird en deed een eigen clubshow in de kleine zaal van Paradiso. Daarnaast heeft de band uit het Engelse Stockport voorprogramma's gedaan van onder meer The Coral en Jake Bugg. Vorig jaar bracht Blossoms haar gelijknamige album uit en in hun thuisland belandde het album in no-time op de nummer-1 positie.

Dit is dag 1 van de Europese tour van Blossoms, dus de verwachtingen zijn hoog. Met 'At Most A Kiss' zorgt Blossoms voor een veelbelovende start. Hun indie-pop sound doet denken aan het Britpop-tijdperk, maar met invloeden van surf en de 60's. Blossoms is geen eendagsvlieg, dat is duidelijk. Naast het catchy en dansbare 'Charlemagne' springen nummers als 'Blow' en huidige single 'Honey Sweet' er uit. Dit resulteert in een meezingend publiek. Bij sommige nummers hoeft zanger Tom Ogden niet eens te zingen, want de aanbiddende fans zingen de teksten luidkeels mee.

Opvallend is dat er vanavond veel Brits publiek aanwezig is, hier in Amsterdam. Bij het voorprogramma was dit al sterk te merken en ook bij Blossoms vallen de Engelse fans op, doordat er een paar mensen uit Manchester een voetbalclub noemen, waarop zanger Tom droog reageert met: "We're not from Manchester".

Frontman Tom speelt 'My Favourite Room' akoestisch, terwijl de rest van de band het podium verlaat. Hij wil het zo stil hebben als in een bibliotheek. Dit is echter van korte duur, want ook tijdens dit nummer zingt het publiek weer keihard mee. Zelfs als het nummer is afgelopen en de rest van de band het podium weer betreedt, gaat het publiek door met het refrein van het nummer. Dit is het ultieme bewijs dat Blossoms wel eens heel groot kan worden.

Als laatste wordt het nummer waar de meeste mensen op hebben gewacht gespeeld: 'Charlemagne'. Helaas komt er geen toegift, maar het publiek gaat wel met een voldaan gevoel naar huis. Het is simpelweg een kwestie van tijd voordat de band ook de zalen in Nederland tot de nok toe weet te vullen. Blossoms; onthoud deze naam!

Verslag en foto's gemaakt op: 03 februari 2017

FOTOGRAFIE: Irwan Notosoetarso  

12
Blossoms foto Blossoms - 03/02 - Melkweg Blossoms foto Blossoms - 03/02 - Melkweg Blossoms foto Blossoms - 03/02 - Melkweg Blossoms foto Blossoms - 03/02 - Melkweg Blossoms foto Blossoms - 03/02 - Melkweg Blossoms foto Blossoms - 03/02 - Melkweg Blossoms foto Blossoms - 03/02 - Melkweg Blossoms foto Blossoms - 03/02 - Melkweg Blossoms foto Blossoms - 03/02 - Melkweg Blossoms foto Blossoms - 03/02 - Melkweg Blossoms foto Blossoms - 03/02 - Melkweg Blossoms foto Blossoms - 03/02 - Melkweg Blossoms foto Blossoms - 03/02 - Melkweg Blossoms foto Blossoms - 03/02 - Melkweg Blossoms foto Blossoms - 03/02 - Melkweg
 
12
 

DREAM THEATER - 08/02 - 013Dream Theater streek met de tour voor het 25-jarige jubileum neer in Tilburg....

THOMAS AZIER - 03/02 - SUGARFACTORY Na een lange stilte presenteerde singer-songwriter Thomas Azier vanavond weer...