VERSLAG: Tjing Tjing - 30/11 - Paradiso

VERSLAG: Francis Pronk  

Tjing Tjing - 30/11 - Paradiso

Dit jaar bracht het duo het album 'Bang Zullen Ze Leven' uit. Het album is in twee dagen opgenomen vertellen ze herhaaldelijk in interviews. André Manuel (een rasechte Tukker) en Roos Rebergen (afkomstig van een boerderij in Duiven) vormen Tjing Tjing. In 2009 bracht Roosbeef het album 'Ze Willen Wel Je Hond Aaien Maar Niet Met Je Praten' uit, maar daarop o.a. liedjes over haar leven op de boerderij en over meisjes. Beide muzikanten zingen in het Nederlands en komen van het platteland. Ondanks het leeftijdsverschil van twintig jaar zitten ze op één lijn qua teksten, dat is wel te merken op het album en zo ook vanavond.

De set wordt geopend met 'Wereldvreemd'. Naast zanger/gitarist André en zangeres/toetseniste Roos bestaat de begeleidingsband uit Pieter Van Buyten (bas), Sjoerd Bruil (gitaar) en Tim van Oosten (drums). De bijzondere teksten toveren een lach op de gezichten van de bezoekers. Teksten als: "Als ik de wetenschap geloof, valt het niet tegen, maar omhoog.", "Ik ben misschien achterlijk, maar goddank niet blond" en "De kinderen hebben vakantie. Gelukkig zijn ze niet van ons."

"Zet uw radio maar aan, want hier komt onze single", roept Roos de zaal in. Ze zetten 'Ik Ben Het Weer' in. André Manuel zingt de laatste zin: "... alle mensen waaien weg", waarnaa Roos lieflijk "Woei" roept door de microfoon. Roos neemt tussendoor de tijd voor een praatje. Net zo vaag als de teksten, maar dat is haar charme. "Het is een goede dag vandaag. Ik heb een nieuw woord geleerd: adminitratief. Wij zijn Tjing Tjing.". Geen touw aan vast te knopen, maar typisch Roos. Van koebelsolo tot het maken van indianengeluiden. Roos is overal voor in. Dit is overigens niet haar eerste samenwerking. Een aantal jaren geleden startte ze samen met Torre Florim (De Staat) het project 'De Speeldoos'.

Naast eigen werk, spelen ze ook een cover, namelijk 'Meisjes' van Raymond Van Het Groenewoud. André en Roos geven elkaar na de set een schouderklopje en verlaten, samen met de andere bandleden, het podium van de kleine zaal. Uiteraard komt Tjing Tjing terug voor een tweetal toegiften, die bestaan uit o.a. André Manuel's klassieker 'De Kanarie'. Helaas wordt er niks gespeeld van Roosbeef, maar dat mag de pret niet drukken. Tjing Tjing geeft vanavond en mooie, humoristische en wereldvreemde show.

 

PET SHOP BOYS - 28/11 - 013De Pet Shop Boys stonden vanavond in het Tilburgse 013. Podiuminfo was...

KALEO - 30/11 - PARADISO Kaleo in Paradiso. Podiuminfo is bij het concert van de IJslanders. Check...