VERSLAG: Obie Trice - 13/10 - Melkweg

VERSLAG: Karst Jaarsma  

Obie Trice

Rond 2002 en 2003 profiteerde rapper Obie Trice flink van de hype die er rond Eminem heerste. De rapper was te horen op de soundtrack van 8 Mile, werd getekend bij Eminem zijn Shady Records en leverde een fantastisch debuutalbum af. Ook 13 jaar later is debuut Cheers nog steeds een genot om naar te luisteren. Obie heeft een heerlijke flow, combineert humor met gangsterrap en schittert op producties van Eminem, Dr. Dre en Timbaland. Donderdag werd de Melkweg aangedaan.

Als voorprogramma staat eerst Jay-Way op de planken. Zijn single ‘Happen Dappen’ heeft op Spotify al bijna 900.000 plays. De Amsterdamse rapper bewijst zichzelf als een veelbelovend artiest. Hij maakt duidelijk wat nieuws te hebben en plaats zichzelf tegenover de ‘Drugs en Pillen’ beweging. Waarom ook niet? Misschien hebben wij wel echt een Nederlandse Kendrick Lamar nodig! Jay-Way heeft een vergelijkbare flow en doet niet alleen aan Lamar denken, maar ook aan Joey Bada$$. De producties zijn voortreffelijk en zorgen ervoor dat de vakkundig sterke raps nergens saai worden.

Hoewel Obie Trice misschien niet meer zo relevant is als aan het begin van deze eeuw kan hem echt geen luiheid aangerekend worden. De rapper kwam dit jaar nog met een nieuwe single; het prima, maar weinig boeiende ‘Ass’. Hij schijnt daarnaast te werken aan zijn vijfde album dat dit jaar nog uit komt. De Instagram pagina van DJ Invisible laat zien dat de Obie Trice tournee niet alleen de gangbare plekken bezoekt, maar dat ook een land als Moldavië een optreden van de rapper krijgt.

DJ Invisible maakt bij de opening van de avond gelijk indruk met zijn scratch-kunsten. Hoogtepunt is de remix van Run DMC’s ‘My Adidas’ waarbij Invisible met zijn schoenen staat te scratchen. Na de DJ is het beurt aan twee andere rappers die Trice vergezellen. Dan komt het voormalige talent van Shady Records de planken op. Hij weet duidelijk wat het publiek wil en opent gelijk met het eerste nummer van Cheers. De sfeer zit er in, vooral wanneer het verder gaat met ‘Oh’ van dezelfde plaat.

Het blijft echter een hiphop show met helaas de daarbij behorende eigenaardigheden. Trice bouwt een tribuut aan Eminem in; een man aan wie Obie Trice veel te danken heeft, maar ook een makkelijke opvulling van de show. Naast enkele flauwe grappen is er echter veel ruimte voor de liedjes. Obie Trice rapt daarbij keurig en focust zich duidelijk op zijn muziek. Trice leverde ook een redelijke bijdrage op het verzamelalbum The Re-Up van Eminem. Deze nummers aangevuld met het werk van Cheers zijn genoeg om een vermakelijke show van Obie Trice te bieden. Een avondje nostalgie naar de hoogtijdagen rond Dr. Dre, Eminem en 50 Cent! Gezien de opkomst is het voor Obie Trice echter te hopen dat hij snel zijn relevantie weer terug weet te vinden.

 

SONATA ARCTICA - 13/10 - PATRONAATSonata Arctica vanavond te zien in Patronaat. Podiuminfo was erbij , klik...

SEASICK STEVE - 11/10 - PARADISO De nomade muzikant Seasick Steve staat deze week twee avonden achtereen in...