VERSLAG: MOTHXR - 16/09/16 - Rotown

VERSLAG: Francis Pronk  

MOTHXR + The Day - Rotown, Rotterdam

De meeste shows in Rotown hebben een gelijke balans tussen vrouwelijk en mannelijk publiek. Vanavond domineert het vrouwelijke publiek de Rotterdamse popzaal. Dit komt niet helemaal als een verrassing, aangezien Penn Badgely uit de populaire tv-serie Gossip Girl vandaag met zijn band MOTHXR op de planken staat. De zaal is volledig uitverkocht.

Eerst is het de beurt aan het Duitse/Nederlandse duo The Day om de zaal op te warmen. Vorig jaar bracht het duo de EP ‘Strangers With Familiar Faces’ uit en daar spelen ze vanavond o.a. ‘Try’ van. De dromerige zang van frontvrouw Laura weet te raken. De nummers zijn catchy, vooral single ‘Golden Arms’ blijft nog lang in je hoofd zitten. De komende maanden reist de band het land door met de Popronde, gaat dat zien! Nu op naar de hoofdact van de avond: MOTHXR.

Laten we één ding even duidelijk maken: MOTHXR is geen solo project van zanger/acteur Penn Badgely. Het kwartet uit Brooklyn bestaat naast de frontman uit: Darren Will, Jimmy Giannopoulos en Simon Oscroft en zij verdienen evenveel lof als hem. De band bracht vorig jaar het debuutalbum ‘Centerfold’ uit en sindsdien gaat de band als een trein.

MOTHXR creëert sfeervolle indiemuziek met R&B invloeden, overgoten met vloeiende synths en funky gitaarlicks. Hun sound is donker, maar toch energiek. Het is de muziek die je luistert na een lange dag, als je even weg wilt van de dagelijkse problemen. Live komt de muziek beter uit de verf dan op de plaat.

Hoogtepunten van de set zijn o.a.'Stranger’, ‘Impossible’ en eerste single ’Easy’. En niet te vergeten de zuiveren uithalen van de zanger (wat door middel van een backingtrack en effectpedalen het gewenste resultaat behaalt). Op ‘Touch’ na worden alle nummers van ‘Centerfold’ gespeeld.

MOTHXR weet vanavond ieders hart te stelen. De zaal is gevuld met liefde en bewondering voor MOTHXR. En als je nog niet verliefd was op Penn Badgely, dan ben je het nu.

 

YUNA - 17/09/16 - BIRDAls Sia achttien was, Ellie Golding op retraite in Azië ging, en Adele wat...

GOLDEN EARRING - 09/09 - STRAND SCHEVENINGEN Golden Earring stond vanavond, als deel van het Live on the Beach programma,...