VERSLAG: Skinny Puppy - 6/8 - Tivoli

VERSLAG: Marcel Kamphuis  

Skinny Puppy - 06/08 - Tivoli

Hoewel vanavond pas het eerste optreden van de tour is is de band Skinny Puppy al een kleine week in Nederland. Dit om meerdere redenen: genoeg hash in te slaan voor de rest van de tour, om familie op te zoeken (de vriendin van zanger Nivek Ogre is Nederlands) en ze hebben deze dagen druk mogen repeteren in de Tivoli De Helling.

De Europese Tour - die slechts acht steden aandoet – is samen met Otto von Schirach. Deze Cubaan is al een tijdje bevriend met de bandleden en werkte zelfs mee aan de laatste platen van de groep. Deze past echter niet echt bij de hoofdact en veel publiek kijkt met afschuw. Wanneer sommige zelf met hun rug naar het podium gaan staan is het helemaal duidelijk. Het optreden is erg slecht en is vooral bedoelt voor mensen met flauwe humor. Zo is Schirach gekleed in een Zorro pak en gaat tijdens het “zingen” gevechten aan met buitenaardse wezens..
Normaal gesproken heeft Skinny Puppy nooit een openings-act en geeft zelf ook toe dat deze niet echt bij hun past. Maar wat is er leuker dan touren met een goede vriend?!

Skinny Puppy is met hun laatste album Mythmaker terug gegaan naar hoe het allemaal vijftien jaar geleden ooit begon: lekker vaag en complex. Ook de live show is hierop afgesteld, tijdens de eerste drie nummers is enkel een silhouet van Ogre te zien. Aangezien de nieuwe nummers erg persoonlijk zijn (over zijn relatieproblemen op dat moment) en hijzelf plankenkoorts heeft is dit voor hem de perfecte oplossing. Wanneer hij tijdens het vierde nummer naar de voorgrond komt zit hij onder het bloed en spuugt hier vertrouwd ook het hele podium mee onder.

De band heeft in het verleden nog nooit stomerijkosten hoeven te betalen en is dit ook zeker niet van plan. Bij Skinny Puppy moet je niet vooraan gaan staan met je nieuwste kleren, je moet jezelf laten meenemen in de performance en niet zeuren over een paar druppels. Niemand is hier dan ook bang voor en het hele optreden lang vermaakt iedereen zich prima. Dit was het uitzitten van de slechte support-act meer dan waard!

De show die het drietal neerzet lijkt precies op een horror film, iets waar Ogre momenteel ook aan werkt samen met de maker van de SAW-films. Wanneer deze film (Repo: The Genetic Opera!) dezelfde sfeer bevat als het optreden van vanavond hebben we te maken met een lugubere en zieke film! Iets waar de fans nu al naar uit mogen kijken!

Verslag en foto's gemaakt op: 06 augustus 2007

FOTOGRAFIE: Tim van Veen  

Otto Von Schirach foto Skinny Puppy - 6/8 - Tivoli Skinny Puppy foto Skinny Puppy - 6/8 - Tivoli Skinny Puppy foto Skinny Puppy - 6/8 - Tivoli Skinny Puppy foto Skinny Puppy - 6/8 - Tivoli Skinny Puppy foto Skinny Puppy - 6/8 - Tivoli Skinny Puppy foto Skinny Puppy - 6/8 - Tivoli Skinny Puppy foto Skinny Puppy - 6/8 - Tivoli
 
 

SILVERCHAIR - 20/8 - PARADISOVeel fans waren blij toen bekend werd dat Silverchair met nieuw werk zou...

FRONTLINE ASSEMBLY - 26/7 - MELKWEG Frontline Assembly deed dit jaar ook Nederland aan in hun tour. De leadzanger...