VERSLAG: KoRn - 13/06 - TivoliVredenburg

VERSLAG: Stefan Zegerius  

KoRn - 13/06 - TivoliVredenburg

Vanavond mogen de grondleggers van het nu-metal genre een poging doen om te laten zien waarom ze deze naam dragen en tevens waarom ze nog steeds actief zijn. Aan populariteit ontbreek het in ieder geval niet. De Utrechtse TivoliVredenburg is al enige tijd uitverkocht voor het programma van vanavond. Er wordt afgetrapt door een band van eigen bodem voor een inmiddels tot de nok toe gevulde zaal.

The Charm The Fury is de afgelopen Jaren flink aan de weg aan het timmeren. Sinds de oprichting in 2010 hebben ze een flinke lijst aan grote festivals en aangedaan en dienden ze al eerder als support act voor Slipknot, Papa Roach en Marilyn Manson. Vanavond openen ze voor Korn. De opening van de show is knetterstrak. Daar is helemaal niets op aan te merken en dit belooft een hoop. Echter duurt dit slechts enkele minuten. Namelijk tot het punt dat de zangeres het podium betreedt. In ons land staan wij inmiddels bekend om onze fantastische frontvrouwen. Daar doet deze dame alles behalve eer aan. Met een arrogante houding waar je u tegen zegt huppelt ze dansend over het podium. Vocaal komt ze behoorlijk tekort, maar dit vindt ze overduidelijk zelf niet. Daarnaast heeft ze ongeveer tien keer herhaald dat ze meer beweging wilt zien tijdens de nummers. Iets waar ze redelijk in gefaald is. Muzikaal gezien komt de metalcore van deze band prima uit de verf, maar verveelt echter snel. The Charm The Fury is verder weinig vernieuwend en wordt in een bijzonder kwaad daglicht gesteld door de lead vocaliste.

Gelukkig is het voorprogramma niet waar men vanavond voor komt. De zaal is gevuld met mensen van zeer uiteenlopende leeftijdscategorieën. De reden hiervoor is simpel.
Korn bestaat inmiddels 23 jaar en weet nog steeds platen uit te brengen waarmee zij een breed publiek bereiken. Wanneer het licht uit gaat wordt er een intro ingezet bestaande uit een luchtalarm gecombineerd met het gitaarspel van gitarist Head. Dit blijkt een goede sfeercreatie. Zeker als vervolgens het openingsnummer ‘Right Now’ door de speakers blaast gaat direct het hele dak eraf. Natuurlijk komen ook de nodige meezingers als ‘Here To Stay’, ‘Falling Away From Me’ en het absolute hoogtepunt ‘Blind’ aan bod. De band durft het zelfs aan om ‘Narcissistic Cannibal’ te spelen van het zwaar bekritiseerde album The Path Of Totality. Deze track werkt live een stuk beter dan op de plaat. Naast het brengen van de nummers die de fans willen horen valt de band ook te prijzen voor het strakke spel. Zanger Jonathan Davis is bijzonder goed bij stem. Het is duidelijk te merken dat Korn nog altijd in originele bezetting speelt, ondanks de periode zonder gitarist Head. Dit optreden staat als een huis van begin tot eind. Als toegift brengt Korn de hits ‘Got The Life’ en ‘Freak On A Leash’ niet geheel onverwachts nog ten gehore en sluit daarmee deze avond gewenst af.

Het nu-metal genre mag dan nagenoeg uitgestorven zijn. Korn laat zien dat zij het kunstje nog niet zijn verleerd. Wanneer het volgende album van dezelfde kwaliteit blijft zal deze band de zalen uit blijven verkopen en niet snel de handoek in de ring hoeven gooien.

Verslag en foto's gemaakt op: 13 juni 2016

FOTOGRAFIE: Wendy Jacobse  

 foto KoRn - 13/06 - TivoliVredenburg  foto KoRn - 13/06 - TivoliVredenburg  foto KoRn - 13/06 - TivoliVredenburg  foto KoRn - 13/06 - TivoliVredenburg  foto KoRn - 13/06 - TivoliVredenburg  foto KoRn - 13/06 - TivoliVredenburg Korn foto KoRn - 13/06 - TivoliVredenburg Korn foto KoRn - 13/06 - TivoliVredenburg Korn foto KoRn - 13/06 - TivoliVredenburg Korn foto KoRn - 13/06 - TivoliVredenburg Korn foto KoRn - 13/06 - TivoliVredenburg Korn foto KoRn - 13/06 - TivoliVredenburg Korn foto KoRn - 13/06 - TivoliVredenburg Korn foto KoRn - 13/06 - TivoliVredenburg
 
 

CHRIS BROWNChris Brown kwam op 11 juni naar Nederland met zijn Europese One Hell Of A...

DE DIJK - 11/06 - TIVOLIVREDENBURG De Dijk stond vanavond in het Utrechtse TivoliVredenburg. Podiuminfo was...