VERSLAG: Cannibal Corpse - 11/05 - 013

VERSLAG: Bas van Poppel  

Cannibal Corpse, Krisiun en Hideous Divinity

Wat te doen als je halverwege een zaal binnen loopt waar Hideous Divinity op het podium staat? Omkeren en oordoppen halen. De Italiaanse band opgericht door ex leden van Hour of Penance opent de gehele tour. Het kleine podium van de Tilburgse Jupiler Zaal staat volgebouwd en veel bewegingsruimte heeft de band daardoor niet. Het werk van de band haalt live niet het hoge niveau van de plaat, maar dat deert niet, want de goed gevulde zaal is opgewarmd.

Krisiun is wellicht de bekendste onbekende deathmetal band die er is. Ondanks dat de band bestaande uit drie broers al ruim 25 jaar mee gaat, worden festivalshows nog steeds afgewisseld met optredens in kleine rock&roll kroegen. De band heeft inmiddels al vaak in Tilburg op het podium gestaan, en is gewend aan het Brabantse publiek. Dat publiek wordt gedurende de set echter steeds tammer, maar misschien is dat te wijten aan de redelijk monotone set, waarbij geen verrassingen te vinden zijn. Krisiun doet gewoon waar ze goed in zijn: een set vol degelijke Braziliaanse death metal ten gehore brengen.

Er kan over getwist worden, maar Cannibal Corpse is de beste band in hun genre. Al een paar jaar is de band op tour om hun album Evisceration Plague te promoten, en al die tijd speelt de band grofweg dezelfde set nummers; een uitgebalanceerde combinatie van het laatste album en het beste werk uit alle albums die ze daarvoor hebben uitgebracht.

De avond wordt geopend met nieuwer werk als 'Evisceration Plague' en 'The Time To Kill Is Now', maar het is pas na zeven nummers dat George 'Corpsegrinder' Fischer de moeite neemt om zijn publiek toe te spreken. Er kan direct een zeldzaam compliment af: het Tilburgse publiek is levend en luid. En zo blijft het de hele show, tevreden band met tevreden publiek.

Verslag gemaakt op: 11 mei 2016
 

DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG - 26/05 - PARKSTAD LIMBURG...De Jeugd deed Limburg aan! Het dak ging er als vanouds af, zie hier het...

HANS ZIMMER - 24/05 - AHOY Als iemand een indruk achter kan laten met muziek is het componist Hans...