VERSLAG: Bleached - 20/5 - Bitterzoet

VERSLAG: Francis Pronk  

Bleached met energieke show in Bitterzoet

Na drie jaar afwezigheid is Bleached terug in onze hoofdstad. Dit keer in Bitterzoet, als onderdeel van de ‘Welcome The Worms’ tournee, naar aanleiding van het nieuwe album dat in april is gereleased.

Misschien zegt Bleached je niks, maar hun voeger band Mika Miko wellicht wel. Zo niet, hier een introductie: Bleached maakt indierock met een garage­en punk twist. Zangeres/gitariste Jennifer en gitariste Jessica zijn zusjes en ze komen uit LA.

Ruim twintig minuten later dan gepland, betreden de gezusters Clavin en de andere twee bandleden het podium. Ze speelden de dag ervoor op The Great Escape Festival in Brighton en kwamen vanavond pas twintig minuten voor aanvang binnen.

Het album ‘Welcome The Worms’ is na een driejarige pauze tevens de comeback. Nummers als ‘Keep On Keepin' On’, Wednesday Night Melody’ en ‘Sour Candy’ komen vroegtijdig voorbij in de set en ondanks dat het album een maand oud is, worden vele teksten meegezongen door het publiek. Een enthousiaste fan springt zelfs het podium op en zingt een refrein mee. Bij ‘Sleepwalking’ komt zangeres/gitariste Jennifer Clavin lekker los. Ze springt van opwinding van het podium en mengt zich tussen de fans.

Ook oudere nummer zoals ‘Searching Through The Past’ en ‘Electric Chair’ worden niet vergeten. Bij ‘Dead In Your Head’ neemt Jennifer plaats achter het drumstel en de drummer ragt er lekker op los op de gitaar. De Clavin zusters en co leggen grote nadruk op de liveshow. Uiteindelijk belanden alle bandleden, behalve Jennifer, in het publiek en is het een gekte van jewelste. Ze eindigen het bombastische nummer liggend op het podium, terwijl de gitaren door de zaal naklinken. Het is goed om te zien dat de bandleden ontzettend genieten.

Hoewel hun set kort is, hebben ze een energieke en overtuigende show neergezet. Deze meiden staan op het punt van doorbreken, dus onthoud de naam Bleached!

Verslag gemaakt op: 20 mei 2016
 

BENJAMIN CLEMENTINE - 19/05 - STADSSCHOUWBURG GRONINGENVanavond stond de singer-songwriter Benjamin Clementine in de Stadsschouwburg...

5 SECONDS OF SUMMER - 21/05 - ZIGGO DOME De groep 5 Seconds of Summer stonden deze week twee keer in de Ziggo Dome....