VERSLAG: letlive. - 26/4 - Dynamo

VERSLAG: Sjoert Bakker  

letlive. - 26/4 - Dynamo

Op Koningsnacht viert Dynamo een heel ander feestje. De Amerikaanse posthardcore-band letlive. heeft zijn sporen op Lowlands en Jera On Air verdiend met uitzinnige liveshows en heeft een hoop fans aangetrokken om los te gaan in het Eindhovense poppodium.

Op de eerdere festivalshows blonk zanger Jason Butler uit met capriolen met zwaaiende microfoons en onderdelen van het podium. Daarbij verwonde hij zichzelf en maakte daarna bloedend de show af.

Bij het grote publiek is deze band nog niet erg bekend maar voor de aanwezige menigte is de frontman een absolute superster. De teksten zijn uit het hoofd geleerd en er is geld gespaard om shirts te bemachtigen.

Dat alles maakt de positieve energie voelbaar. Na het voorprogramma is de zaal er klaar voor om er tegenaan te gaan.

Vanaf de eerste noot zet de band een heftige liveshow neer. Dat werkt aanstekelijk. In de set zitten een aantal van de nieuwe nummers maar het is te merken dat ook deze al goed bekend zijn bij het publiek. 'Banshee (Ghost Fame)' en 'Younger' worden luidkeels meegezongen.

Tussen de nummers door praat Jason tegen zijn publiek over hoe is om hier terug te zijn en de dingen die hij heeft meegemaakt. Hij doet dit zo goed dat ook voor zijn toespraakjes geklapt wordt.

Op de helft van de show beginnen de stunts. Er wordt een rol tape door de zaal gespannen om het publiek heen, het kleed waar het drumstel op staat wordt over een bandlid heen gegooid en een plank wordt uit het podium gerukt en kapot getrapt. De security lijkt hier niet heel blij mee te zijn maar onderbreekt de show niet.

Er is geen grote moshpit maar er zijn wel een aantal succesvolle stagedives. Fans worden opgeroepen om gebruik te maken van de extra mics en een aantal wagen zich hieraan op het podium. Uiteindelijk roept de zanger op tot een grote circle pit en doet zelf vrolijk mee.

Aan het einde is er nog een toegift van drie nummers waarvan 'Pheromone Cvlt' erg goed ontvangen wordt. Dan is het optreden alweer afgelopen. Het was een topavond voor fans van dit genre maar letlive. zet zeker ook een show neer waar voor ieder ander genoeg te beleven is!

Verslag gemaakt op: 26 april 2016
 

SON MIEUX / HAEVN / THE BRAHMS - 28/04 - TOLHUISTUINGisteren stonden drie getalenteerde bands in een uitverkochte Tolhuistuin....

WOLFMOTHER -26/04 - PARADISO Als dit echt hun laatste tour is, waren wij er mooi bij.