VERSLAG: Weezer - 08/04 - Heineken Music Hall

VERSLAG: Wouter Braaksma  

Weezer - 08/04 - Heineken Music Hall

Het is zwaar om een Weezer fan te zijn. Vijftien jaar heeft het geduurd voordat de band weer eens in ons land is voor een optreden. De oversteek naar Europa wordt sowieso bijzonder weinig gemaakt. Op zich ook wel te verklaren doordat de band typisch Amerikaanse collegerock maakt. Maar dan nog, een fanbase hebben ze ook hier opgebouwd. Al blijkt de Heineken Music Hall een maatje te groot vanavond.

Weezer weet handig gebruik te maken van hun bekendste - oudere - nummers, om zo de spanning anderhalf uur vast te houden. Tussen die nummers door zitten er nieuwere nummers van ‘Everything Will Be Allright In The End’ (2014) en ‘The White Album’ (2016) verstopt. De nummers van deze albums doen niets onder voor het oude en de set klinkt dan ook als één geheel.

Maar als band kan je nog zo veel hits hebben, als het geluid slecht is stort de show in als een kaartenhuis. Dat gebeurt vanavond dan ook. Het geluid is schel, bij vlagen pijnlijk aan de oren en overstemt de schreeuwerige zang vaak. Toch gaat iedereen weer even terug naar zijn jeugd of die pijnlijke break-up bij het horen van inmiddels klassiek geworden nummers als ‘Island In The Sun’, ‘Undone - Sweater Song’ en ‘Buddy Holly’.

Eigenlijk is de enige reden waardoor het optreden memorabel is: het feit dat Weezer al zolang niet meer in Nederland heeft gespeeld en dit een bijzondere kans is. Het is leuk ze weer eens te zien en horen. Maar ook duur (48 euro) en voorspelbaar met een setlist die bij ieder album een opknapbeurt krijgt, maar vrijwel hetzelfde is. Uiteindelijk is het optreden een gemiste kans om de langwachtende fan eens te verwennen.

Verslag en foto's gemaakt op: 08 april 2016

FOTOGRAFIE: Irwan Notosoetarso  

Weezer foto Weezer - 08/04 - Heineken Music Hall Weezer foto Weezer - 08/04 - Heineken Music Hall Weezer foto Weezer - 08/04 - Heineken Music Hall Weezer foto Weezer - 08/04 - Heineken Music Hall Weezer foto Weezer - 08/04 - Heineken Music Hall Weezer foto Weezer - 08/04 - Heineken Music Hall Weezer foto Weezer - 08/04 - Heineken Music Hall  foto Weezer - 08/04 - Heineken Music Hall Weezer foto Weezer - 08/04 - Heineken Music Hall Weezer foto Weezer - 08/04 - Heineken Music Hall Weezer foto Weezer - 08/04 - Heineken Music Hall Weezer foto Weezer - 08/04 - Heineken Music Hall
 
 

HEIDEVOLK/KORPIKLAANI/MOONSORROW - 10/04 - MELKWEGDe Finse Folkmetal Maffia stond vanavond in de Melkweg. Niks aan de avond...

HOOVERPHONIC - 12/04 - TIVOLIVREDENBURG Hooverphonic stond 12 april in TivoliVredenburg. Podiuminfo was daar...