VERSLAG: Marina and The Diamonds - 25/2 - TivoliVredenburg

Podiuminfo was aanwezig bij Marina and the Diamonds in TivoliVredenburg voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 20 foto's.

Bekijk de Marina and The Diamonds - 25/2 - TivoliVredenburg foto's

VERSLAG: Sjoert Bakker  

Marina and The Diamonds - 25/2 - TivoliVredenburg

Marina & The Diamonds is weer terug op Nederlandse bodem. Vanavond is TivoliVredenburg het toneel voor de Welsh-Griekse zangeres. De show stond eigenlijk op 16 december van vorig jaar gepland maar door een ziek familielid staakte ze haar Neon Nature Tour even. Marina is met haar debuutplaat ´The Family Jewels´ in 2010 doorgebroken in Groot-Brittannië. Twee jaar later kwam ze met de opvolger ‘Electra Heart’ en werd ook door de wereld buiten het eiland ontdekt. Op dat album werd ze bijgestaan door producers Dr. Luke, Diplo en Stargate. Intussen is ze alweer toe aan haar derde album: ‘Froot’. De avond staat in het teken van haar hele repertoire en bestaat daarom uit drie delen.

Voordat het zover is treedt eerst supportact LGHTNNG op. Twee heren en een dame staan op het podium. De zaal is al helemaal vol fans van de hoofdact die zo dicht mogelijk bij de stage willen zijn. De band maakt synthpop op een rustig tempo. Tussen de nummers door bedankt de zangeres het publiek voor de aandacht en onderbreekt zichzelf bij het stellen van de vraag: “Hebben jullie al zin in Marina and… ? Natuurlijk hebben jullie daar zin in!”. Het publiek is inderdaad duidelijk klaar voor de grote ster van de avond. Tijdens het ombouwen wordt er flink gegild bij elke medewerker van de techniek die even op het podium moet zijn.

Dan komen de vier mannen het podium op die met Marina gaan optreden vanavond. Elk staan ze in een hoek van het podium met hun instrumenten: Bassist, gitarist, toetsenist en drummer. Ze zetten een intro in en dan is het nog heel even wachten. Uiteindelijk komt Marina op en het gillen kan beginnen.

Al snel komt het doorbraak-nummer ´I Am Not a Robot´ langs. Iedereen in de zaal lijkt elk woord van het liedje mee te kunnen zingen. Daarna legt Marina uit hoe de avond zal gaan verlopen. De albums zullen op chronologische volgorde aan bod komen. De bekende nummers van haar debuutalbum ‘Oh No!’, ‘Obsessions’ en ‘Hollywood’ worden gespeeld en dan verdwijnt de Britse popster even van het toneel.

Het is tijd voor het tweede deel van de avond. Daar hoort natuurlijk een andere outfit bij! Ze begon in rode kleuren, een broek die Aladdin niet zou misstaan en katachtige oortjes. Nu is ze terug in het knalroze en draagt ze een cape.

Tijdens de show worden er tekeningen en voorwerpen op het podium gegooid- Een diadeem zet Marina dankbaar op haar hoofd. Haar grootste hits van het tweede album ´Bubblegum Bitch´, ´Teen Idle´, ´How to Be a Heartbreaker´ en ´Primadonna´ worden met veel enthousiasme gebracht. Op alle tracks is er wel een duidelijke backing track aanwezig die de band en zangeres ondersteund. Voor de fans maakt dat natuurlijk niks uit. De band brengt het overtuigend genoeg. Dan volgt de ballad ´Lies´ met een heftige lichtshow.

Het derde deel van de show bestaat uit de nummers van het nieuwste album. Nu is Marina gehuld in een blauw glitterpakje met twee glinsterende blauwe bosbessen op haar hoofd. Het publiek is nog steeds buiten zichzelf van plezier. Ten slotte wordt het nummer ´Happy´ gebracht door de zangeres op piano. Ook dit lied kent elke fan. Dan is ´Blue´ echt het allerlaatste nummer en is de show af.

Voor de muziekfan die Marina & The Diamonds alleen kent van de bekendere nummers was het een perfecte avond om daarvan te kunnen genieten. Een mooie cocktail pophits met veel energie!

FOTOGRAFIE: Dimitri Hakke  

12
Marina and the Diamonds foto Marina and The Diamonds - 25/2 - TivoliVredenburg Marina and the Diamonds foto Marina and The Diamonds - 25/2 - TivoliVredenburg Marina and the Diamonds foto Marina and The Diamonds - 25/2 - TivoliVredenburg Marina and the Diamonds foto Marina and The Diamonds - 25/2 - TivoliVredenburg Marina and the Diamonds foto Marina and The Diamonds - 25/2 - TivoliVredenburg Marina and the Diamonds foto Marina and The Diamonds - 25/2 - TivoliVredenburg Marina and the Diamonds foto Marina and The Diamonds - 25/2 - TivoliVredenburg Marina and the Diamonds foto Marina and The Diamonds - 25/2 - TivoliVredenburg Marina and the Diamonds foto Marina and The Diamonds - 25/2 - TivoliVredenburg Marina and the Diamonds foto Marina and The Diamonds - 25/2 - TivoliVredenburg Marina and the Diamonds foto Marina and The Diamonds - 25/2 - TivoliVredenburg Marina and the Diamonds foto Marina and The Diamonds - 25/2 - TivoliVredenburg
 
12
 

HINDS - 27/2 - BITTERZOETWij maakten deze foto's van de Spaanse meiden Indie-Rock band tijdens hun...

JOE JACKSON - 26/2 - KONINKLIJK THEATER CARRÉ Joe Jackson in het geweldige Koninklijk Theater Carré en wij konden deze...