VERSLAG: Kataklysm - 21/02 - 013

Podiuminfo was aanwezig bij Kataklysm in 013 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 19 foto's.

Bekijk de Kataklysm - 21/02 - 013 foto's

VERSLAG: Stefan Zegerius  

Kataklysm - 21/02 - 013

Ter ere van een splinternieuwe plaat tourt Kataklysm met twee interessante support acts Europa af. Deze tour komt vanavond aan zijn einde in de kleine zaal van de Tilburgse 013. Aan het einde van deze avond zal blijken dat iedere band binnen deze package nog graag even een eindsprintje wil trekken en alles wil geven om de tour tot een mooi einde te brengen. Voordat het hoofdprogramma mag aantreden is het eerst de beurt aan onze zuiderburen.

Het Vlaamse Aborted timmert inmiddels alweer een geruime 20 jaar aan de weg. Met name in de afgelopen jaren is de band zich aan het ontpoppen tot een van de grotere spelers binnen de death/grind scene. En ook vanavond bewijst de band zich door een fantastische show neer te zetten. Het openingsnummer ‘Meticulous Invagination’ doet direct iedereen wakker schudden. De muur van technisch deathmetal die deze band bij vlagen neerzet is weerzinwekkend te noemen. Wanneer je dit zo strak doet zoals Aborted het vanavond laat zien wordt het erg lastig voor de opvolgende bands om dit te evenaren. Tot en met de afsluiter ‘The Saw And The Carnage Done’ speelt deze band een vrije val aan knetterharde nummers waar de fan de vingers bij aflikt.

Gelukkig heeft ook het Griekse Septic Flesh het recept van deze avond goed begrepen. De muziek van de band, met de briljante tempowisselingen, prachtige symphonische passages en de diepe grunt van zanger Spiros Antoniou breekt deze avond perfect. De band zet een unieke sfeer neer en krijgt de volledige zaal mee. De set wordt geopend met ‘War In Heaven’ en wordt opgevolgd door enkel nummers van de laatste drie platen. Met name ‘Anubis’ en ‘Communion’, van het gelijknamige meesterwerk, worden met open armen ontvangen. Septic Flesh speelt vanavond strak, technisch en bovenal de hele zaal plat. Het enige nadeel van deze set is dat, omdat de band weer als support act optreedt, hij vrij kort te noemen valt. Graag zien we ze volgende keer terug als headliner voor een nog meer imponerend optreden.

Tot ons groot genoegen is de hoofdact vanavond een band die nooit teleurstelt. Ook nu niet. De Canadeze deathmetal gigant Kataklsym heeft altijd weten te overtuigen. Of de band er goed aan heeft gedaan om te openen met het relatief trage ‘Breaching The Asylum’, daar valt over te discussiëren. Het laat niet direct een overweldigende indruk achter. Dit wordt echter direct recht gezet na het inzetten van het snoeiharde ‘If I Was God... I’d Burn It All’. Hierna volgen circle pits, crowdsurfers en kort gezegd een fantastische sfeer in deze kleine zaal. Headbang tracks als ‘The Black Sheep’ en ‘Thy Serpents Tongue’ zorgen voor de nodige tempo afwisselingen. Met het prachtige ‘Elevate’ sluit Kataklysm deze avond en daarmee ook de tour op heerlijke wijze af.

Wie vanavond aanwezig was in de 013 heeft kunnen genieten van drie bands die geregeld terugkeren naar ons land en keer op keer weten te overtuigen. Vanavond leveren zij collectief fantastisch werk door van aanvang tot einde te blijven boeien.

FOTOGRAFIE: Erik Luyten  

12
Aborted foto Kataklysm - 21/02 - 013 Aborted foto Kataklysm - 21/02 - 013 Aborted foto Kataklysm - 21/02 - 013 Aborted foto Kataklysm - 21/02 - 013 Septicflesh foto Kataklysm - 21/02 - 013 Septicflesh foto Kataklysm - 21/02 - 013 Septicflesh foto Kataklysm - 21/02 - 013 Septicflesh foto Kataklysm - 21/02 - 013  foto Kataklysm - 21/02 - 013 Kataklysm foto Kataklysm - 21/02 - 013 Kataklysm foto Kataklysm - 21/02 - 013 Kataklysm foto Kataklysm - 21/02 - 013
 
12
 

NIGHT BEATS - 21/02 - EKKOMet het album 'Who Sold My Generation' leverde Night Beats vorige maand een...

DE STAAT - 20/02 - MUZIEKGIETERIJ Eindelijk konden we De Staat vastleggen. De helden stonden in de Maastrichtse...