VERSLAG: Tame Impala - 29/1 - HMH

Podiuminfo was aanwezig bij Tame Impala in Heineken Music Hall voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 14 foto's.

Bekijk de Tame Impala - 29/1 - HMH foto's

VERSLAG: Francis Pronk  

Tame Impala

Tame Impala uit Perth (Australië) bracht vorig jaar hun derde (en veelgeprezen) album ‘Currents’ uit en scoorde de Song van het Jaar met ‘Let It Happen’. In 2012 deden zij hun laatste headlineshow in Nederland. In de tussentijd hebben ze twee keer op Lowlands gestaan en nu zijn ze terug in Amsterdam: de allereerste show van hun tour in 2016, uitverkocht en wel in de Heineken Music Hall.

De roadies zijn uitgedost in bijpassende witte laboratoriumjassen. Er wordt wat gerommeld met kabels, knoppen en apparatuur en deze procedure voelt als het begin van een wetenschappelijk experiment. Het wordt donker en het publiek wordt geconfronteerd met een bruisende, groene foton. Het licht draait steeds sneller en het lijkt er op dat de cirkel de bonkende hartslag van de bas moet voorstellen. Het hele punt van psychedelische rock is om te verdwalen in het geluid. Laten we met z’n allen verdwalen vanavond. Welkom in het ruimteschip van Tame Impala. Ready, set, go!

De band trakteert het publiek op de bijna acht minuut durende versie van opener ’Let It Happen’. Caleidoscopische soundscapes en ontzagwekkende, kleurrijke visuals zijn geprojecteerd op een groot scherm achter de band. Om het nog betoverender te maken knalt er op een gegeven moment gekleurde confetti de zaal in.

De setlist is een solide mix van oude en nummers van hun meest recente album. Fans van 'Lonerism’ worden op hun wenken bediend met o.a. ‘Mind Mischief’ en ‘Why Won't They Talk To Me?’. Andere hoogtepunten in de set zijn o.a. catcy crowd-pleaser ‘Elephant’ en ‘'Cause I'm A Man’.

Na het kort verlaten van het podium komt de band terug voor meezingnummer 'Feels Like We Only Go Backwards’. Ze sluiten de set op een bijzondere manier af, namelijk met een nummer die ze nooit eerder live hebben gespeeld. ’New Person, Same Old Mistakes’, is tevens de afsluiter van ’Currents’ en ook de afsluiter van een prachtige avond.

Tame Impala is een gepolijste en strakke live-act. Het concert is in één zin te omschrijven als een psychedelische spektakel met breinbrekende visuals. Al met al: het experiment was een groot succes. Deze bescheiden Aussies verdienen alle lof en bekendheid die ze hebben gekregen. Volgende keer in Ziggo Dome? Let it happen!

FOTOGRAFIE: Bart Notermans  

12
Jagwar Ma foto Tame Impala - 29/1 - HMH Jagwar Ma foto Tame Impala - 29/1 - HMH Jagwar Ma foto Tame Impala - 29/1 - HMH Jagwar Ma foto Tame Impala - 29/1 - HMH Tame Impala foto Tame Impala - 29/1 - HMH Tame Impala foto Tame Impala - 29/1 - HMH Tame Impala foto Tame Impala - 29/1 - HMH Tame Impala foto Tame Impala - 29/1 - HMH Tame Impala foto Tame Impala - 29/1 - HMH Tame Impala foto Tame Impala - 29/1 - HMH Tame Impala foto Tame Impala - 29/1 - HMH Tame Impala foto Tame Impala - 29/1 - HMH
 
12
 

SUEDE - 29/1 - PARADISOSuede stond vanavond in Paradiso. Podiuminfo was erbij voor een tof...

LUCINDA WILLIAMS - 27/1 - PARADISO Lucinda Williams maakt een korte Europese tournee, maar deze zomer komt ze...