VERSLAG: Soilwork - 10/12 - 013

VERSLAG: Stefan Zegerius  

Soilwork - 10/12 - 013

In hetzelfde genre mag T.A.N.K. de avond openen. De zanger rent het podium op en voordat er ook maar een noot wordt ingezet toont de frontman lef door direct het publiek te trachten op te zwepen. Het feit dat dit direct lukt voorspelt veel goeds. Technische zit de muziek dan ook erg goed in elkaar. Echter zijn de nummers niet heel origineel. Ondanks de tempowisselingen en de, bij vlagen waanzinnig strakke oorverdovende passages, kabbelt het een beetje voort. Eerlijk is eerlijk, de show is strak, verzorgd en deze band bewijst zichzelf als prima opener.

Hatesphere heeft zo’n 10 jaar geleden al eens eerder met Soilwork een Europese tour gedaan. De band was toen nog vrij jong en speelde destijds al de sterren van de hemel. De lat ligt dus hoog, maar de verwachting wordt overtroffen. Muzikaal gezien staat het als een huis. Op geen enkele fout zijn deze heren te betrappen en ze krijgen het publiek feilloos mee. Hatesphere speelt vanavond een hoop nieuw werk in combinatie met ouder werk. Er wordt afgesloten met het bekendste nummer ‘The Sickness Within’. Deze band zet een fantastische set neer en overstijgt zichzelf. Een hele klus voor het hoofdprogramma om dit te overtreffen.

Gelukkig is Soilwork een band waarbij we er bijna altijd wel vanuit kunnen gaan dat ze een goede show neerzetten. Vanavond is dit naar alle verwachtingen waargemaakt. De band opent met ‘The Ride Majestic’ van het gelijknamige album, waarna de classic ‘Nerve’ wordt ingezet. De avond is direct geslaagd. De band lanceert een enorme bom van energie de zaal in waar men haast angstig van wordt. De set bestaat uit veel nieuw werk, maar ook de classics ‘Follow The Hollow’, ‘Bastard Chain’ en ‘Stabbing The Drama’ worden met open armen ontvangen. Deze laatste wordt aangekondigd als afsluiter waarop een toegift volgt bestaande uit vier nummers. Drummer Dirk Verbeuren speelt waanzinnig goed en fungeert als perfecte ruggengraat voor Soilwork. Zanger Björn Strid is zeer goed bij stem en zorgt met zijn cleane vocalen en heerlijke scream voor een mooie gevarieerde set.

Wie vanavond van ver heeft moeten komen heeft er goed aan gedaan om af te reizen naar Tilburg. Soilwork heeft iedereen vanavond getrakteerd op een waanzinnig concert en laat zien dat ze juist in een kleinere en intieme zaal het beste uit de verf komen.

Verslag gemaakt op: 10 december 2015
 

MAXI JAZZ & THE E-TYPE BOYS - 16/12 - BITTERZOETVanavond in Bitterzoet, Maxi Jazz & The E-Type Boys. Zie hier het fotoverslag...

JOSE GONZALEZ - 10/12 - TIVOLIVREDENBURG De Zweedse singer-songwriter Jose Gonzalez stond vanavond in...