VERSLAG: Bloc Party - 27/11 - Paradiso

VERSLAG: Marleen de Roo  

Bloc Party - 27/11 - Paradiso

Met een nieuwe line-up, een nieuwe sound en de nieuwe single 'The Love Within' staat Bloc Party vandaag voor een uitverkocht Paradiso. Met een ietwat stroeve start – het geluid staat niet goed afgesteld – blijkt al snel waarom Bloc Party al zo'n lange tijd actief is.

Sinds 1999 treed Bloc Party op met hun mix van rock met elektronische elementen. Met vaste leden Kele Okereke en Russell Lissack, hoewel beiden ook wel uitstapjes hebben gehad voor een solo carrière (Kele) of andere bands (Ash / Pin Me Down, Russell). In 2005 brak Bloc Party door met het album Silent Alarm en ging hard door met Intimacy. Waar Intimacy neigde naar elektronische pop, was er bij het vierde album - Four toch meer sprake van rock.

Met twee nieuwe leden in de band, gaat Bloc Party terug naar de elektronische sound, maar met de stevige beats. Sterker nog: er ontstaan moshpits in Paradiso vanavond. De hoeveelheid mengpanelen, apparatuur en snufjes die Russell gebruikt tijdens de set, verklaren hoeveel waarde de band hecht aan die elektronische kant. De gehele linkerkant van het podium ligt bezaaid met draden.

Hits zoals 'Banquet', 'Ratchet', 'Flux' en 'Helicopter' worden enthousiast gespeeld en ontvangen door het gretige, veelal mannelijk publiek. Singles als 'Truth' en de fans lieveling 'Like Eating Glass' blijven echter achterwege, waardoor de set wel erg kort wordt. Misschien dat deze liedjes minder passen bij het nieuwe geluid dat Bloc Party wil brengen. Niet dat het publiek dit iets kan schelen, de bezoekers zingen en schreeuwen elk nummer mee, springend op de harde bas. De studenten die een joint delen worden opgemerkt door de frontman. Op het balkon gaan stoelen aan de kant, zodat er gedanst kan worden. Want dat is Bloc Party in 2015, een feest, zoals de naam altijd al deed vermoeden.

 

GOLDEN EARRING - 30/11 - TIVOLIVREDENBURGGolden Earring stond vanavond in een volle TivoliVredenburg. Podiuminfo was...

WIRE - 30/11 - TOLHUISTUIN De oudgedienden van Wire kunnen het nog altijd. Dat bewees de band in de...