VERSLAG: Kensington - 26/11 - Ziggo Dome

Podiuminfo was aanwezig bij Kensington in Ziggo Dome voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 10 foto's.

Bekijk de Kensington - 26/11 - Ziggo Dome foto's

VERSLAG: Gracia Visscher  

Kensington - Ziggo Dome

Het is een jaar als geen ander voor de Utrechtse band Kensington geweest. En hoe beter 2015 af te sluiten dan twee avonden Ziggo Dome uitverkopen? De jongens van Kensington doen dat gewoon. Maar kunnen ze de druk en de grootte van zo'n zaal wel aan?

Na recensies te hebben gelezen over de woensdag, waar vooral het eerste gedeelte bleek tegen te vallen, zijn we een beetje weifelend over of een van de populairste bands van Nederland al die mensen wel zal weten te raken. Als we na het concert op donderdag terug naar de trein lopen is daar geen twijfel meer over mogelijk.

Maar eerst Orange Skyline, wat zij verzorgen het voorprogramma vanavond! Het indiebandje uit Groningen heeft nog geen volle Ziggo Dome voor zich maar krijgt het publiek zeker mee door enthousiasme! Nummers van het eerste album 'An Introduction' zoals All For Youdoen het goed. Zanger Stefan van der Wielen maakt praatjes alsof een optreden in een van de grootste zalen de normaalste zaak van de wereld is voor de jongens. Een leuk begin van de avond!

Maar waar de 17.000 mensen voor zijn gekomen is Kensington. En de toon wordt meteen gezet met een van de publieksfavorieten van het album 'Rivals' uit 2014. 'Riddles' heeft een hele fijne opbouw waarop het publiek meteen krijgt wat ze wil: hard mee kunnen zingen en losgaan. Deze avond krijgt de band het publiek al meteen daarin mee.

Voor de shows heeft de band alles uit de kast getrokken als het op aankleding aankomt. Visuals zien er strak uit, er wordt meer dan ooit gebruik gemaakt van vuurwerk en het licht wordt heel slim gebruikt. Vooral bij het nummer 'All For Nothing' levert dat een bijzondere sfeer op. Veel mensen steken dan ook hun telefoon naar boven voor de nodige sfeerbeelden.

De finale van de avond is wel 'Streets' waar het gevoel van eenheid met het publiek en de band prachtig naar voren komt. Het publiek bespelen doet de band dan ook fantastisch en de ultieme meezinger 'Streets' bewijst dat Kensington klaar is voor dit grote werk.

En dat succes wordt in de dagen daarna bevestigd, wanneer Kensington wederom twee concerten in Ziggo Dome aankondigd in 2016 en een daarvan al erg snel is uitverkocht. Plakken ze gewoon een derde eraan, want Kensington kan dat.

FOTOGRAFIE: Bart Notermans  

Kensington foto Kensington - 26/11 - Ziggo Dome Kensington foto Kensington - 26/11 - Ziggo Dome Kensington foto Kensington - 26/11 - Ziggo Dome Kensington foto Kensington - 26/11 - Ziggo Dome Kensington foto Kensington - 26/11 - Ziggo Dome Kensington foto Kensington - 26/11 - Ziggo Dome Kensington foto Kensington - 26/11 - Ziggo Dome Kensington foto Kensington - 26/11 - Ziggo Dome Kensington foto Kensington - 26/11 - Ziggo Dome Kensington foto Kensington - 26/11 - Ziggo Dome
 
 

CRADLE OF FILTH - 26/11 - 013Cradle of Filth stond vanavond in 013. Zie hier het fotoverslag!

THE CINEMATIC ORCHESTRA - 24/11 - PARADISO The Cinematic Orchestra stond vanavond in het Amsterdamse Paradiso....