VERSLAG: CHVRCHES - 13/11 - Melkweg

VERSLAG: Gracia Visscher  

CHVRCHES met energieke show in uitverkochte Melkweg

De avond begon zo goed, vrijdag de 13e in het jaar 2016. Het bleek een feestje te worden in de uitverkochte Melkweg, waar de Schotse band CHVRCHES een energieke show weggaf. Bij de uitgang kregen we het verschrikkelijke nieuws te horen: in een soortgelijke situatie, niet ver van Amsterdam, vond een nachtmerrie plaats.

Het is dan ook vreemd om met de kennis van nu een verslag te schrijven over een fijne avond met CHVRCHES. Maar we gaan het toch doen, omdat het laat zien hoe belangrijk muziek is. En dat we allemaal, hoe dichtbij het misschien ook komt, ons niet moeten laten leiden door angst en altijd de weg naar het poppodium moeten blijven vinden.

De zaal staat al redelijk vol wanneer het voorprogramma van start gaat. De Australische band Mansionair staat lekker vooraan op het podium tussen het apparatuur van CHVRCHES maar doet niet onder aan kwaliteit!

De drie jongens brengen elk een bijzonder getalenteerd stukje aan de band. De stem van frontman Jack is zeer sterk en afwisselend, terwijl de multi-instrumentalist Lachlan de nummers voorziet van diepte. Nieuwe nummers als 'Pick Me Up' nemen het publiek al wiegend mee. Zeker dus een act om in de gaten te houden!

Vanaf 21.15 wordt het podium overgenomen door de hoofdact van vanavond. CHVRCHES kwam eerder dit najaar met het nieuwe album 'Every Open Eye', een vol en veelzijdig album waarvan singles als 'Clearest Blue', 'Never Ending Circles' en 'Leave A Trace' al erg succesvol waren. Zijn ze ook zo goed live?

Na een slechte start waarbij de stem van frontvrouw Lauren Mayberry lijkt weg te vallen in de harde beats verandert The Max-zaal in de Melkweg al snel in een elektropop hemel. Tijdens de live set wordt duidelijk dat CHVRCHES over individueel sterke songs beschikt en dat ze met synth-spelers Iain Cook en Martin Doherty live ook strak worden neergezet.

Die laatste twee mogen trouwens wel wat meer in het zonnetje worden gezet, want wat bewegen de mannen heerlijk! Terwijl Mayberry rondspringt op het podium is het ook zeker de moeite waard de mannen te observeren, die zich toch een beetje verstoppen achter het apparatuur. Beiden gaan ze los op hun eigen manier, wat het trio tot een plezier maakt om naar te kijken.

Hoogtepunten van de avond? Op het nummer 'Lies' gaat het publiek helemaal los, net als het aanstekelijke 'Clearest Blue'. En natuurlijk de toffe lichtshow. Minpunten? De show duurt nog geen anderhalf uur, wat misschien een beetje kort is. Maar ach. Het publiek komt alsnog met een glimlach uit de zaal, dus it's all good.

Verslag en foto's gemaakt op: 13 november 2015

FOTOGRAFIE: Arend Jan Hermsen  

Chvrches foto CHVRCHES - 13/11 - Melkweg Chvrches foto CHVRCHES - 13/11 - Melkweg Chvrches foto CHVRCHES - 13/11 - Melkweg Chvrches foto CHVRCHES - 13/11 - Melkweg Chvrches foto CHVRCHES - 13/11 - Melkweg Chvrches foto CHVRCHES - 13/11 - Melkweg Chvrches foto CHVRCHES - 13/11 - Melkweg Chvrches foto CHVRCHES - 13/11 - Melkweg Chvrches foto CHVRCHES - 13/11 - Melkweg
 
 

DOUWE BOB - 13/11 - EFFENAARVanavond stond Douwe Bob in de Effenaar in Eindhoven. Aankomende maanden nog...

TWENTY ONE PILOTS - 13/11 - TIVOLIVREDENBURG Fans met gemaskerde en geschminkte gezichten zitten voor TivoliVredenburg te...