VERSLAG: Walk Off The Earth - 10/10 - TivoliVredenburg

VERSLAG: Janske van den Broek  

Walk Off Th Earth 11/10

Men neemt één gitaar en vijf bandleden die samen het nummer “Somebody That I Used To Know” van Gotye spelen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Met deze unieke performance brak Walk Off The Earth in 2012 door met een YouTube clip die inmiddels al meer dan 170 miljoen views heeft. Vanavond staan ze in een uitverkochte TivoliVredenburg in Utrecht.

In het voorprogramma staat de Canadese Scott Helman. De pas 20-jarige muzikant beschikt over een verrassend mooie stem, die ook doet denken aan de tevens Canadese singer-songwriter Justin Nozuka. Op zijn gitaar speelt hij vrolijke liedjes over mooie meisjes in “That Sweater” maar ook over relaties die over gaan in “Cry Cry Cry”. Vooral de jonge meisjes in de zaal hangen aan zijn lippen.

Helman droomde er al op jonge leeftijd van om de wereld rond te kunnen reizen met een stel hippies. Nu zijn droom is uitgekomen staat hij te stralen op het podium. Het is fijn om naar te kijken én luisteren. Hij heeft ongetwijfeld veel albums verkocht bij de merchandise tafel vanavond want het publiek reageerde erg enthousiast op deze talentvolle jonge artiest.

Na Helmans optreden is het tijd voor de heren en dame van Walk Off The Earth. In de zaal staan veel trouwe fans van alle leeftijden, ook kinderen! Met een knallend intro, waarbij op verschillende trommels wordt gespeeld, horen we de eerste noten van een cover van Pharrell William’s “Happy”.

De toon is direct gezet voor de rest van de avond. Vanavond vieren we feest tijdens de (strand) party van WOTE in Utrecht. Er wordt enthousiast gesprongen en gedanst terwijl de confetti, glitters en zelfs bloem (?) het publiek in wordt geschoten.

Ondanks dat de band bekend is om zijn speciale covers worden er ook veel eigen nummers gespeeld, vooral van het meest recente album R.E.V.O, zoals het openingsnummer “Gang Of Rythm” en “Speeches”. Het publiek zingt ze allemaal woord voor woord mee.

Uiteraard spelen ze vanavond ook als “5 peeps one gitar” met zijn vijven op één gitaar een medley van covers. Gotye’s “Somebody That I Used To Know, Miley Cyrus' "Wrecking Ball," "Rude" van Magic! en Avicii's "Wake Me Up." Deze versie van Walk Off The Earth zorgt wel voor het hoogtepunt van de avond.

Naast de vele verschillende soorten instrumenten die de bandleden tijdens de show gebruiken zoals onder andere didgeridoo, trompet en glockenspiel kunnen ze het dus ook met maar één instrument.

Als afsluiting wordt het vrolijke nummer “Summer Vibe” gespeeld en dansen er fans op het podium, vliegen er reuze ballonnen door de zaal en knalt de confetti door de lucht. Wat een vrolijke afsluiting van dit heerlijk zomerse feestje met Walk Off The Earth!

Verslag gemaakt op: 10 oktober 2015
 

JETT REBEL - 10/10 - TIVOLIVREDENBURGIn “An Evening With Jett Rebel” doet Jelte Tuinstra zes verschillende podia...

KOVACS - 10/10 - HEDON ZWOLLE Wat een bijzondere zangeres, die Kovacs! Vanavond stond ze in de Zwolse...