VERSLAG: Fu Manchu - 23/5 - Effenaar

VERSLAG: Léon Kopijn  

Fu Manchu - 23/5 - Effenaar

Fu Manchu speelt vanavond sinds een aantal jaar in Nederland. Vaak waren ze niet in Nederland, de laatste keer was alweer drie jaar geleden. De mannen stonden toen op Paaspop Schijndel. Dit keer in de zelfde provincie, maar nu op een locatie die behalve een plafond ook muren heeft want de grote zaal van de Effenaar dient als locatie.

Truckfighters en Valient Thorr hebben de eer vanavond het publiek op te warmen.

Truckfighters gaan helaas voorbij aan ondergetekende. Door oponthoud in het verkeer mis ik, en met mij nog een aantal anderen de eerste band van de avond. Vernomen uit het publiek schijnt het wel een voortreffelijk opwarmertje te zijn geweest.

Valient Thorr is in ieder geval een goede tweede act. Niet heel erg overtuigend, maar het klinkt allemaal degelijk. De mannen hebben veel contact met publiek en de zanger loopt zelfs een aantal keer het publiek in. Gelukkig voor hen is het publiek erg makkelijk vanavond, wanneer de zanger vraagt of iedereen wil gaan zitten, zakt de halve zaal naar de grond. De zanger ziet dit als een symbool dat we allemaal gelijk zijn. Slechts vier mensen zijn niet van plan naar de grond te zakken en blijven nuchter staan.
Na ongeveer een half uur is de set afgelopen en krijgt de band een warm doch verdiend applaus.

De heren van Fu Manchu weten wonderbaarlijk genoeg al vanaf de eerste minuut te boeien. Ze spelen meteen twee stevige nummers, een korte pauze hierna en het enige wat de zanger zegt is ‘Hang out to dry’. Meteen hierna spelen ze dit nummer, een bekend nummer wat je zeker merkt aan de reactie van het publiek. Het was tot nu toe erg rustig in de zaal, maar de menigte begint lekker te bewegen.

Alle nummers worden in een hoog tempo afgelost, tegen het einde van de set, wordt het publiek steeds losser en ontstaat er zelfs een kleine mosh-pit. Tijdens het laatste nummer, ‘Deep in the World’, begint men zelfs te stagediven. Het publiek komt helaas erg laat pas op gang, maar er is wel een echt feestje gaande. De mannen houden het na ongeveer een uur voor gezien, maar de lampen op het podium blijven aan. Zoals onderhand gewoonlijk betreed de band al snel het podium weer met de woorden: ”We still have two more songs for you!”

Het lijk wel of alle opgekropte energie nu echt uit het publiek komt want in een luidruchtige Effenaar spelen de mannen een geweldige toegift, ‘Squash that Flie’ en ‘Godzilla’. Hierna zijn we toch echt toegekomen aan het eind van een mooie avond vol feestlawaai.

Verslag en foto's gemaakt op: 23 mei 2007

FOTOGRAFIE: Erik Luyten  

Truckfighters foto Fu Manchu - 23/5 - Effenaar Truckfighters foto Fu Manchu - 23/5 - Effenaar Valient Thorr foto Fu Manchu - 23/5 - Effenaar Valient Thorr foto Fu Manchu - 23/5 - Effenaar Fu Manchu foto Fu Manchu - 23/5 - Effenaar Fu Manchu foto Fu Manchu - 23/5 - Effenaar Fu Manchu foto Fu Manchu - 23/5 - Effenaar Fu Manchu foto Fu Manchu - 23/5 - Effenaar Fu Manchu foto Fu Manchu - 23/5 - Effenaar
 
 

EPICA - 24/5 - DE NIEUWE NORIn Heerlen speelde op 24 Mei de Gothic Metal band Epica. Voor Podiuminfo was...

HOOVERPHONIC - 21/5 - MELKWEG Hooverphonic speelde 21 mei een mystieke show in de Amsterdamse Melkweg....