VERSLAG: Dir En Grey - 27/05 - Effenaar

Podiuminfo was aanwezig bij Dir En Grey in Effenaar voor een verslag in woord en beeld.

VERSLAG: Bas van Poppel  

Dir En Grey + Rise Of The Northstar

Een Parijsse New York Hardcore band met Japanse roots en manga invloeden: Een band als Rise Of The Northstar zie je niet vaak in Nederland. De hardcore van het viertal is makkelijk verteerbaar met Hatebreed-achtige catchy refreinen. Het publiek in de zaal kan niet heel veel met de muziek. Wanneer de band vraagt om een circle pit is er in ieder geval één iemand die uit zijn dak gaat, maar een paar nummers verder gaat het goed los vooraan.

Dir En Grey sluit een korte Europese tour van acht shows af in Eindhoven. De band krijgt de Effenaar vanavond maar halfvol, maar houdt zich geen moment in. Het publiek dat van heinde en ver is afgereisd wordt getrakteerd op een bijzonder sterke set van een dik uur lang met bijna alleen werk van het recent uitgekomen album Arche, waarmee ze binnen enkele numbers de zaal warm krijgen, met een kolkense moshpit tot gevolg. Het nieuwe werk is ook wat experimenteler en afwisselender dan eerdere platen, wat live erg goed uitpakt.

Op de achtergrond komen videoclips langs tijdens de hele set die van begin tot eind perfect is ingestudeerd. De vocale kwaliteiten van Kyo zijn noemenswaardig; van een bijna vrouwelijke sopraanstem tot felle screams gaat alle zanglijnen vlekkeloos in elkaar over. Dat de band van stijl is veranderd over de loop der jaren is wel te merken in de toegift: tijdens deze laatste drie nummers gaat het gas er vol op en is het feest vooraan.

FOTOGRAFIE: Pascal Elbers  

 
 

SKIP & DIE - 28/05 - ROTOWNSkip & Die zorgt voor een groot, zwetend feest. Met een doekje om de lens...

ERIC BURDON & THE ANIMALS - 25/05 - PARADISO Eric Burdon, de oprichter en zanger van de legendarische band The Animals, is...