VERSLAG: K's Choice - 24/05 - TivoliVredenburg

Podiuminfo was aanwezig bij K's Choice in TivoliVredenburg voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

VERSLAG: Kim Raven  

K's Choice - 24/05 - TivoliVredenburg

De Belgische band K's Choice is voor de enige Nederlandse show van deze tour in TivoliVredenburg. Het is uitverkocht op deze eerste Pinksterdag.

Het is een show vol met rock, dat is ook de bedoeling van het nieuwe album The Phantom Cowboy. Het stevige rockalbum zorgt voor eenzelfde live ervaring.

Sarah Bettens lijkt de eerste nummers niet boven het gitaargeweld uit te komen, pas bij 'Hide' hoor je haar echt zingen. Of dit aan het geluid van TivoliVredenburg ligt of aan haar stem, wordt niet geheel duidelijk.

De setlist is afwisselend, met nieuwe en oude nummers. Zo komt de grote hit 'Not An Addict' uit 1996 voorbij. Het nummer wordt met groot gejuich ontvangen. Pieter van voorprogramma Slow Pilot schuift aan bij de andere grote hit 'Everything For Free'. Ook nieuwe nummers als 'Woman' en single 'Private Revolution' vallen in goede aarde bij het publiek.

Het nummer van Gert Bettens zijn soloproject Woodface lijkt minder goed te bevallen, dit nummer is dan ook nog wat harder dan de nieuwe nummers van K's Choice zelf.

Het is heerlijk om naar deze band te kijken, de energie, de vrolijkheid en de heren en dame zijn zeer goed op elkaar ingespeeld. Daardoor ziet het er allemaal gelikt uit, waardoor er iets minder plaats is voor wat spontaans. Maar dat mag absoluut de pret niet drukken.

Muzikaal klopt het allemaal als een bus, op de stem van Sarah na. Het is niet vals, maar gewoon erg slecht te horen. Hopelijk passen ze dat in de komende shows aan, want dan is het echt perfect.

FOTOGRAFIE: Arend Jan Hermsen  

Slow Pilot foto K's Choice - 24/05 - TivoliVredenburg Slow Pilot foto K's Choice - 24/05 - TivoliVredenburg Slow Pilot foto K's Choice - 24/05 - TivoliVredenburg K's Choice foto K's Choice - 24/05 - TivoliVredenburg K's Choice foto K's Choice - 24/05 - TivoliVredenburg K's Choice foto K's Choice - 24/05 - TivoliVredenburg K's Choice foto K's Choice - 24/05 - TivoliVredenburg K's Choice foto K's Choice - 24/05 - TivoliVredenburg K's Choice foto K's Choice - 24/05 - TivoliVredenburg K's Choice foto K's Choice - 24/05 - TivoliVredenburg K's Choice foto K's Choice - 24/05 - TivoliVredenburg K's Choice foto K's Choice - 24/05 - TivoliVredenburg
 
 

ERIC BURDON & THE ANIMALS - 25/05 - PARADISOEric Burdon, de oprichter en zanger van de legendarische band The Animals, is...

MAAIKE OUBOTER - 22/05 - TIVOLIVREDENBURG Een uitverkochte TivoliVredenburg op vrijdag 22 mei voor Maaike Ouboter.