VERSLAG: Echosmith - 29/04 - Melkweg

Podiuminfo was aanwezig bij Echosmith in Melkweg voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

VERSLAG: Kim Raven  

Echosmith - 29/04 - Melkweg

Woensdagavond 29 april loopt de Melkweg vol met tienermeisjes en een enkele tienerjongen en wat verdwaalde ouders die met hun nog heel jonge kroost meegaan. Dat allemaal voor de Amerikaanse indieband Echosmith.

De band heeft in 2013 het album Talking Dreams uitgebracht en daar teren ze anno 2015 nog steeds op. Met een setlist die bestaat uit zo'n 12 nummers en niet langer duurt dan een uur, hebben de fans het gigantisch naar hun zin.

De broers en zussen spelen 'hier' voor het eerst, of dat in Amsterdam of specifiek de Melkweg is, wordt niet helemaal duidelijk. Maar het jonge publiek kan het niks schelen. Die willen hun favoriete band zien en zijn blij.

Echosmith probeert met hun muziek vooral mensen samen te brengen. Dit nemen ze zelfs heel letterlijk. Ze halen een jongen en een meisje uit het publiek om een verliefd stel te spelen. Het enige wat ze hoeven te doen is een beetje te dansen tijdens 'Come With Me'. Dat is voor de dame in kwestie al te veel van het goede, want ze staat met haar armen over het elkaar op het podium. Waarom steek je dan je arm omhoog?

Muzikaal is de korte show niet geweldig. De zangeres Sydney zingt vaak niet zuiver. Ze treden continu op sinds het album uit is en dat is vandaag te zien. De bandleden hebben geen energie en hebben moeite om te glimlachen tijdens het optreden. De heren proberen soms wel een beetje energie te tonen, maar de gehele show overtuigen ze net niet. Zelfs het bekende 'Cool Kids' als laatste nummer voor de toegift overtuigt niet. Het publiek gaat niet helemaal los, maar toch lijken alle tienerfans het helemaal geweldig te vinden.

Misschien wordt het nu toch wel tijd voor een nieuw album, zodat Echosmith met vernieuwde energie kan gaan optreden.

FOTOGRAFIE: Marcel Poelstra  

Echosmith foto Echosmith - 29/04 - Melkweg Echosmith foto Echosmith - 29/04 - Melkweg Echosmith foto Echosmith - 29/04 - Melkweg Echosmith foto Echosmith - 29/04 - Melkweg Echosmith foto Echosmith - 29/04 - Melkweg Echosmith foto Echosmith - 29/04 - Melkweg Echosmith foto Echosmith - 29/04 - Melkweg Echosmith foto Echosmith - 29/04 - Melkweg Echosmith foto Echosmith - 29/04 - Melkweg Echosmith foto Echosmith - 29/04 - Melkweg Echosmith foto Echosmith - 29/04 - Melkweg Echosmith foto Echosmith - 29/04 - Melkweg
 
 

NAVARONE - 24/04 - GEBR. DE NOBELGisteravond was de een na laatste avond van de tour van Navarone en ze maakte...

MELISSA ETHERIDGE - 28/04 - TIVOLIVREDENBURG Het langverwachte concert van Melissa Etheridge was eindelijk hier! We waren...