VERSLAG: While She Sleeps / Cancer Bats

VERSLAG: Sjoert Bakker  

While She Sleeps / Cancer Bats

While She Sleeps, Cancer Bats, Oathbreaker en Hundredth brengen het kei en keihard op vrijdagavond 3 april in de kleine zaal van Melkweg. Wat ‘het’ is verschilt per band. De bands in de gevarieerde line-up brengen elk een andere interpretatie van hardcore punk en het verschil is qua energie te voelen.

De eerste band die het podium bestormt is Oathbreaker. Deze band bestaat uit een aantal leden van Amen Ra en brengt een duistere mix van sludge metal en hardcore met zich mee. De lichtman probeert dit tegen te gaan door de stroboscoop op standje 11 te zetten. De zaal is nog niet erg vol maar de Belgische band zet een ijzersterk optreden neer om de avond te openen.

Dan is het de beurt aan de tweede act: Hundredth. De band uit South Carolina begint energiek met springende bandleden en toffe riffs. De moshers in de zaal bakenen hun territorium af door in het midden mensen weg te duwen en zenuwachtig heen en weer te sjezen. Vooral het nummer ‘Live Today’ komt goed uit de verf.

Cancer Bats is voor velen een reden voor een feestje want de sfeer slaat helemaal om naar een party-vibe wanneer deze band begint te spelen. De zaal is nu helemaal gevuld inclusief balkon en het publiek gaat flink los. Na een aantal nummers spreekt zanger Liam Cormier de zaal toe met grappige anekdotes over de vorige keren dat ze in Melkweg speelden. Hij gebruikt daarbij het woord ´fucking´ bijna tussen elke lettergreep en brengt de feestgangers flink aan het lachen. Tegen het einde doen ze een cover van ‘Sabotage’ van Beastie Boys. De gitarist en de bassist hebben hier duidelijk veel lol in.

Hoofdact While She Sleeps begint erg theatraal door eerst ernstig lang stil in gedimd licht met een grote rode vlag als achtergrond. Daarna barst het gitaargeweld los en trekt de band ons mee in hun overdonderende show. De mannen laten het publiek flink meezingen. Vooral tijdens het nummer ‘Seven Hills’ is het vooraan een gedrang om de microfoon van zanger Lawrence Taylor te bemachtigen. Er wordt veel materiaal van het nieuwe album 'Brainwashed' gespeeld dat in maart uitkwam en gitarist Mat Welsh schittert met zijn spel en backing vocals. Ook het nummer ‘Dead Behind The Eyes’ doet het erg goed bij het publiek. While She Sleeps staat dit jaar op Lowlands en zal daar waarschijnlijk een show van hetzelfde kaliber neerzetten. In Melkweg heeft de band zich in ieder geval bewezen als een metalcore-act die kei en keihard levert!

 

THE SILVERFACES - 03/04 - PARADISOThe Silverfaces zijn terug! Na een pauze van een aantal maanden speelden zij...

CAUSES - 01/04 - PARADISO, KLEINE ZAAL Causes met een beperkte setlist nu nog in een uitverkochte kleine zaal,...