VERSLAG: Steel Panther - 17/3 - 013

Podiuminfo was aanwezig bij Steel Panther All You Can Eat Tour in 013 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 24 foto's.

VERSLAG: Francis Pronk  

Steel Panther - 17/3 - 013

Steel Panther is de heetste band uit Hollywood sinds Mötley Crüe en Guns N 'Roses. De sterke gelijkenis tussen Steel Panther's leadzanger Michael Starr en David Lee Roth uit de jaren 1980-band Van Halen is snel gemaakt. Gehuld in gekleurde spandex broeken, versneden t-shirts en gedoucht in een flinke hoeveelheid haarlak, bootsen ze het geluid uit die tijd na in hun anthems en ballads. Veel liedjes zouden direct overgenomen kunnen zijn uit een vroegere stadionshow. Nummers als ‘Fat Girl’, ‘Gloryhole’ en ‘Death To All But Metal’ worden vanavond luidkeels meegezongen.

Er is geen tekort aan vrouwelijke Fanthers (bijnaam voor de fans). Ze staan te popelen om het podium op te klimmen tijdens '17 Girls In A Row'. En wat is een 80's rockshow zonder boobies? Een rondborstige dame laat haar twee énorme memmen zien, wat leidt tot een enorm gejoel vanuit de zaal. Een dertienjarige jongen wordt op het podium verwelkomt en mag de dame in kwestie een knuffel geven. Een ander hoogtepunt in de set is ‘Kanye’, de “gevoelige” ballad over Kanye West, wat eigenlijk een komische manier is om te laten weten dat ze de rapper een ontzettende eikel vinden.

Verder dan gewoon een “rip-off act” is Steel Panther een band bestaande uit zeer goede muzikanten. Als je voorbij de pruiken, de choreografie en de "kinderachtige" teksten kijkt, vind je een band van hoog niveau. Deze jongens hebben killer riffs, vlekkeloze muzikaliteit en een zanger met voldoende bekwaamheid in zijn stem om de kopstem zuiver te zingen. De hoge kwaliteit van de muziek kan ook worden erkend door de steeds groeiende hoeveelheid fans. Steel Panther krijgt meer en meer succes.

Of ze nou zingen alsof ze aan het feesten zijn alsof het het einde van de wereld is of over Aziatische hoeren, het publiek eet uit de palmen van hun handen. Ook worden een paar nummers akoestisch gebracht. Ze spelen fragmenten van ‘Weenie Ride’, ‘Stripper Girl’ en ‘Why Can't You Trust Me?’, allen met drummer Stix op keyboard, bassist Lexxi op percussie en gitarist Satchel op akoestische gitaar (aka “the pussykiller”, zoals hij het noemt). De Extreme-achtige ballad ‘Girl From Oklahoma’ wordt helemaal gespeeld.

Steel Panther levert een perfecte set van glam rock. Vooral het grappen onder elkaar is een groot onderdeel van hun comedy act. Het aanwezige publiek heeft genoten. Volgende keer toch maar wel in de Heineken Music Hall?

FOTOGRAFIE: Tim van Veen  

12
 foto Steel Panther - 17/3 - 013  foto Steel Panther - 17/3 - 013  foto Steel Panther - 17/3 - 013  foto Steel Panther - 17/3 - 013  foto Steel Panther - 17/3 - 013  foto Steel Panther - 17/3 - 013 Steel Panther foto Steel Panther - 17/3 - 013 Steel Panther foto Steel Panther - 17/3 - 013 Steel Panther foto Steel Panther - 17/3 - 013 Steel Panther foto Steel Panther - 17/3 - 013 Steel Panther foto Steel Panther - 17/3 - 013 Steel Panther foto Steel Panther - 17/3 - 013
 
12
 

TOKIO HOTEL - 21/3 - TIVOLIVREDENBURGRond 2008 was Tokio Hotel even een van de grootste bands van Europa. In...

MOONSPELL - 12/03 - DOORNROOSJE Moonspell en Septicflesh zijn samen op tour. Portugese passie en Grieks vuur,...