VERSLAG: Kreator - 4/12 - 013

Podiuminfo was aanwezig bij Kreator + Arch Enemy in 013 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 15 foto's.

VERSLAG: Bas van Poppel  

Kreator + Arch Enemy + Sodom + Vader

Als Vader om iets na half 6 in de middag aftrapt, is de grote zaal van de 013 al vol. Veel mensen hebben de (mid-)dag vrij genomen om niets te missen van deze thrash/death metal package in de uitverkochte Tilburgse zaal.

De band trapt af met nieuw werk; ze zijn op pad om het nieuwe album Tibi Et Igni te promoten. Als opener hebben ze een behoorlijke speeltijd van drie kwartier, en de groep schakelt na twee nieuwe nummers geleidelijk over naar steeds ouder werk. Zanger Pjotr probeert het publiek verder op te zwepen, maar lijkt overweldigd door de fanatieke reacties en pakt net de verkeerde woorden om iedereen voor zich te winnen. Desalniettemin een bijzonder sterk optreden van onze Poolse vrienden.

Het Duitse Sodom is hier in Nederland lang niet zo bekend als bij onze oosterburen. Angelripper & co brengen weinig nieuws en de show lijkt niet echt aan te slaan bij iedereen. Het beste wat de band brengt is de Trashmen cover 'Surfin Bird', want "everybody knows that the bird is the word"!

In de kampen van Arch Enemy is de afgelopen jaren veel vernieuwd. Met een nieuwe zangeres en gitarist in de gelederen staat de vernieuwde band hoog op het affiche. Aan het begin van de show kampt het vijftal helaas met de nodige technische problemen. Zangeres Alissa beheerst het nieuwe werk perfect. De meezingers van deze plaat slaan goed aan, en doen geen moment onder voor ouder werk. Toch lijkt de jonge zangeres moeite te hebben met de 'klassiekers' van de band, die net iets minder verstaanbaar zijn. De gitaristen doen hun werk perfect, instrumentaal doet Arch Enemy voor niemand onder vanavond.

"The Kreator has returned!" en Tilburg zal het weten ook. Als routiniers, zonder zichtbare moeite, walsen de Duitsers over alle eerder spelende bands heen. Werkelijk alles klopt; iedere noot van de gitaristen en iedere aanmoediging van zanger Mille. Dit, aangevuld met vuur, rook en confettikanon, vormt een overweldigende show zoals we niet eerder zagen van deze ervaren rotten.

Wat speelden ze dan? Nou, vooral werk van de laatste vier platen. Voornamelijk werk van het recente meesterwerk Phantom Antichrist en Enemy of God komt voorbij, met als toegift onder andere een Iron Maiden cover en de verplichte kost voor iedere Kreator show: 'Flag Of Hate' en 'Tormentor'. Kreator, jullie zijn helden.

FOTOGRAFIE: Mark Kleijnen  

12
Vader foto Kreator - 4/12 - 013 Vader foto Kreator - 4/12 - 013 Vader foto Kreator - 4/12 - 013 Vader foto Kreator - 4/12 - 013 Sodom foto Kreator - 4/12 - 013 Sodom foto Kreator - 4/12 - 013 Sodom foto Kreator - 4/12 - 013 Sodom foto Kreator - 4/12 - 013 Arch Enemy foto Kreator - 4/12 - 013 Arch Enemy foto Kreator - 4/12 - 013 Arch Enemy foto Kreator - 4/12 - 013 Kreator foto Kreator - 4/12 - 013
 
12
 

JUNGLE - 5/12 - TIVOLIVREDENBURGEen van de meest gehypete bands van 2014 moet toch wel Jungle zijn....

SAM SMITH - 28/11 - TIVOLIVREDENBURG 28 november staat Sam Smith in TivoliVredenburg. Podiuminfo doet verslag in...