VERSLAG: Enrique Iglesias - 18/11 - Ziggo Dome

VERSLAG: Anjelica Hollen  

Enrique Iglesias

In de eerste instantie lijkt de Ziggo Dome dinsdagavond vooral gevuld met fans van voorprogramma Demi Lovato. Honderden meisjes met lichtgevende armbandjes om hun polsen verlaten gillend hun stoel om bij het podium te gaan staan als de zangeres opkomt. Ze treedt voor het eerst in Nederland op en benadrukt meerdere keren hoe dankbaar ze is voor het feit dat ze ook in Amsterdam fans heeft. Die fans leggen alles vast met hun mobieltjes en zingen al haar nummers mee terwijl de rest van de zaal geduldig wacht tot het voorbij is. Na zo'n drie hysterische kwartieren waarin ze onder andere haar hits 'Let It Go' (bekend van de Disney film Frozen) en 'Skyscraper' ten gehore brengt, laat ze die fans in extase achter met de belofte heel snel terug te komen voor een eigen show. Dat lijkt ook een logische volgende stap.

Als om iets voor half tien Enrique Iglesias zelf het podium betreedt voor de show, die onderdeel is van zijn 'Sex & Love' tour, blijken de fans van Enrique niet onder te doen voor de Lovato fans. Van alle kanten komen mensen aanrennen om dichter bij de Spaanse zanger te zijn en de aanwezige beveiliging doet al snel geen poging meer om de hordes mensen terug te sturen naar hun stoel. Het is überhaupt onduidelijk waarom het vanavond een 'zitconcert' is want al tijdens openingsnummer 'I'm A Freak' kijken ook de mensen die op hun plek blijven niet meer om naar hun stoel.

Enrique staat op het podium in een simpele spijkerbroek en een rood t-shirt. Zijn donkere haren en ogen verscholen onder de klep van zijn kenmerkende petje. Vanaf de eerste minuut is hij bezig het publiek te bespelen. De zanger rent naar alle kanten van het podium, springt er meerdere keren van af om zijn fans te begroeten en laat ondertussen hit na hit voorbij komen. Hits die allemaal woord voor woord worden meegezongen. Tijdens 'Bailando' wordt de zanger vergezeld door Descember Bueno en Gente de Zona en samen brengen ze het concert dansend en met hun heupen draaiend tot een hoogtepunt.

Iglesias geniet zichtbaar van het contact met het publiek en trekt zich daar ook aan op, maar hij lijkt hierdoor soms wel te vergeten dat hij naast entertainer ook nog zanger is. Hij vergeet een gedeelte van de tekst van zijn grootste hit 'Hero' en moet veel hoge noten laten zingen door zijn achtergrondzangeressen. Zijn stem komt nog het beste tot zijn recht als hij een akoestische versie van Ben E King's 'Stand By Me' brengt op een klein podium achter in de zaal, vergezeld door twee gelukkige fans.

Dat de stem van de zanger te midden van al het geren, gespring en gezwaai tijdens de rest van de show een beetje verloren gaat maakt vanavond niemand uit. Het publiek vindt het geen probleem om Enrique met deze tekortkoming te helpen. Met plezier en overgave vullen ze de tekst voor hem in als hij de microfoon hun richting op wijst. En lang nadat alle confetti en ballonnen, die tijdens de laatste nummers uit de lucht vallen, zijn neergedaald en de zanger bescheiden zwaaiend van het podium is verdwenen klinkt het applaus in Ziggo Dome nog steeds. Met zijn charmes pakt Iglesias Amsterdam vanavond moeiteloos in.

Verslag en foto's gemaakt op: 18 november 2014

FOTOGRAFIE: Erik Knevelbaard  

Enrique Iglesias foto Enrique Iglesias - 18/11 - Ziggo Dome Enrique Iglesias foto Enrique Iglesias - 18/11 - Ziggo Dome Enrique Iglesias foto Enrique Iglesias - 18/11 - Ziggo Dome Enrique Iglesias foto Enrique Iglesias - 18/11 - Ziggo Dome Enrique Iglesias foto Enrique Iglesias - 18/11 - Ziggo Dome Enrique Iglesias foto Enrique Iglesias - 18/11 - Ziggo Dome Demi Lovato foto Enrique Iglesias - 18/11 - Ziggo Dome Demi Lovato foto Enrique Iglesias - 18/11 - Ziggo Dome Demi Lovato foto Enrique Iglesias - 18/11 - Ziggo Dome Demi Lovato foto Enrique Iglesias - 18/11 - Ziggo Dome
 
 

BRYAN FERRY - 18/11 - HMHBryan Ferry gaat onverstoorbaar door met optreden en deed ditmaal de Heineken...

THE BOXER REBELLION - 15/11 - 013 The Boxer Rebellion is niet te stoppen. Na een volgepropte festivalzomer...