VERSLAG: Asking Alexandria - 7/10 - Melkweg

VERSLAG: Francis Pronk  

Secrets + Crown The Empire + The Ghost Inside + Asking Alexandria

De post-hardcoreband Secrets uit San Diego (Californië) opent de avond. De band werd onlangs door Alternative Press aangeprezen als één van de bands die je moet kennen in 2014. De kreten van Aaron Melzer zijn zeer krachtig en fel en de cleane zang van Richard Rogers ligt prettig in het gehoor. Het publiek gaat tekeer, vooral bij ’Dance Of The Dead’. Secrets is een waardige openingsact.

Veel mensen zijn vanavond voor Crown The Empire gekomen. Met hun bijpassende outfits en gestylde kapsels zijn de heren van Crown The Empire de natte droom van de meeste scene kids. Het genre kan het best omschreven worden als een mix van electronica, metal en hardcore. Hoogtepunten zijn ’Makeshift Chemistry’, ’The Fallout’ en de bh die op het podium wordt gegooid. Bassist Hayden Tree hangt deze aan zijn bas als trofee.

The Ghost Inside is andere koek. De metalcore/hardcoreband gaat meteen in de vijfde versnelling. Zanger Jonathan Vigil schreeuwt als een gek. Circle Pits draaien door het publiek en crowdsurfers vliegen van links naar rechts, waardoor de beveiliging de rest van de show bezig is de enthousiastelingen terug te dringen. Slotnummer ’Engine 45’ is een melodische anthem, die uit volle borst wordt meegezongen. Een overtuigende show en het publiek is helemaal opgewarmd.

Het is duidelijk dat de meeste fans voor de headliner komen. Het vrouwelijke publiek op de voorste rijen gedraagt zich alsof er een boyband op het podium staat wanneer een bandlid in de buurt komt. Zanger Danny Worsnop (met cowboyhoed) is goed bij stem en de overige leden, veelal gekleed in gescheurde zwarte skinny jeans, krijgen het publiek direct mee. Het moshen en crowdsurfen is in volle gang. Er komt veel oud materiaal voorbij zoals klappers ’Someone, Somewhere’ en ’Final Episode (Let's Change The Channel)’ en van hun meest recente album onder andere ’Killing Me’ en ’Don’t Pray For Me’. Een pijnlijk moment is als Worsnop een stukje van ’One Step Closer’ van Linkin Park zingt en verwacht dat de menigte hem aanvult, maar niemand geeft enig respons.

AA komt regelmatig negatief in de media. Ondanks dat zijn de heren mateloos populair en weten ze vandaag de zaal bijna stampvol te krijgen. De band heeft zoveel succes niet zonder reden. Ze spelen live erg goed en hun podiumpresentatie is indrukwekkend. Als er één ding te zeggen is over de vijf Britten, dan is het dat ze weten hoe ze een show neerzetten.

Verslag gemaakt op: 07 oktober 2014
 

ADAM COHEN - 7/10 - PEOPLE'S PLACE Adam Cohen lijkt langzaam een naam voor zichzelf op te bouwen. Met album...

PASSENGER - 7/10 - HMH Dansende sigaretten, sterke koffie en doodse stilte. Passenger stond in een...