VERSLAG: Entombed A.D. - 19/09 - 013

VERSLAG: Bas van Poppel  

Entombed A.D. + Grave + Repuked

Zweedse deathmetal, daar zijn liefhebbers van harde muziek wel voor te porren. In de Kleine Zaal van 013 is het niet heel druk vanavond voor Petrov's vernieuwde band, maar dat maakt het plezier er niet minder om.

Het is eigenlijk niemand echt opgevallen, maar Repuked is op de hele tour openingsact. Dit kwartet put qua genre uit hetzelfde vaatje als de bands die later optreden. Kenmerkend aan de show is de act die de zanger uitvoert, die als een ware zombie met weg gedraaide ogen en nog net geen schuim op zijn lippen de matig gevulde zaal vermaakt.

Oudgedienden Grave zijn niet onbekend in Tilburg: sinds 2010 stonden ze vier maal in de Kruikenstad. Zanger Lindgren is het enige bandlid dat sinds de oprichting in 1986 nog actief is, maar dat deert niet. Grave is een band zonder verrassingen, gewoon vette groovende deathmetal waarbij je hoofd al snel zonder dat je het merkt meedeint.

Vooraf heb ik rondgevraagd; wie gaat er allemaal? "Entombed A.D. is niet de 'echte' Entombed" was vaak de reactie, maar zanger Petrov houdt van het podium, weet hoe hij een show neer zet en tourt stug door. De leden van de vernieuwde band zijn ervaren op het podium en doen niet onder voor de 'voorgangers'. Entombed-klassiekers worden aangevuld met nieuw materiaal, maar dit blijft qua beleving achter bij nummers als 'Eye For An Eye', 'Wolverine Blues' en de absolute topper 'Left Hand Path'.

 

ABC (WITH MARTIN FLY) - 26/09 - METROPOOLThe Look Of Love, When Smokey Sings en Poison Arrow zijn zo maar wat hits die...

DE BESTE SINGER SONGWRITER - 28/9 - PARADISO Het begint een zomerse traditie te worden, De Beste Singer Songwriter van...