VERSLAG: Steel Panther - 26/6 - TivoliVredenburg

VERSLAG: Francis Pronk  

Steel Panther

Ruim drie maanden geleden barstte het Steel Panther circus los in 013. Onze heavy-metal vrienden kunnen niet genoeg krijgen van Nederland, want ze zijn nu alweer terug. En hoe! Met een nieuw album op zak genaamd 'All You Can Eat' brengt het kwartet uit Los Angeles een bezoekje aan de gloednieuwe TivoliVredenburg.

De bandleden met lange manen, bandana's en gekleurde spandex leggings openen met 'Pussywhipped'. Bassist Lexxi bewondert zichzelf meerdere malen in de spiegel op het podium, poedert zijn neus af en toe en smeert lipgloss op zijn lippen. Ook de haarspray mag niet ontbreken en het lijkt erop dat Lexxi geboren is met een duckface. Zanger Michael Starr speurt het publiek af naar mooie dames, maar de vraag blijft: waar blijven de tieten? Een Steel Panther show staat bijna gelijk aan een stripclub. Je wordt overspoeld door blote borsten. Alleen vanavond worden de mannelijke fans teleurgesteld. Pas tijdens 'Stripper Girl', halverwege de set, verschijnt er een jongedame die haar 'jonge dames' schaamteloos showt. Ze wordt uitgenodigd op het podium en krijgt een serenade. Ondertussen betast ze de frontman en geeft ze haar tieten wat frisse lucht.

"I like Dutch girls. They are easy to fuck.", aldus gitarist Satchel. "Mooi kutje", vervolgt hij. Dat is ook het enige Nederlands wat hij heeft opgestoken. Verder is dit het niveau van de avond: seks, seks en nog eens seks. En natuurlijk heavy-metal. "How many of you like heavy-metal? How many of you want to kick Justin Bieber in the balls?" Een luid gejoel klinkt door de zaal. Het publiek hapt; de flauwe grappen gaan erin als koek.

Tijdens '17 Girls In A Row' komen er vrouwelijke fans op het podium die als wulpse tijgers elkaar berijden, betasten en zelfs zoenen. Niet allemaal; sommigen laten hun borsten zien en anderen dansen en maken er hun eigen show van. Het is één groot feest op het podium. Sommige meisjes krijgen backstage kaarten in hun handen gedrukt, zodat ze de band na afloop kunnen ontmoeten. Als dat maar goed gaat... Alle ogen zijn gericht op de dames, maar door dit spektakel valt de muziek in het niet. Niet dat dit erg is, want de meiden op het podium zijn juist een geweldig show element. De muziek dient meer als achtergrondmuziek. The girls steal the show!

De hoogtepunten van de show zijn 'Party Like Tomorrow Is The End Of The World', 'Death To All But Metal' en 'Party All Day (Fuck All Night)'. En natuurlijk de dames op het podium. "What happens backstage stays backstage." Of de bandleden ook hun hoogtepunt hebben behaald kunnen we alleen maar gissen...

 

MADNESS 29/06 TIVOLIVREDENBURGEuropean Summer Madness. Madness tourt door Europa en gisteren waren ze in...

THE WAILERS - 25/6 - MELKWEG Drie jaar na de dood van Bob Marley in 1981, werd Legend uitgebracht, het...