VERSLAG: Panic At The Disco - 28/4 - 013

VERSLAG: Francis Pronk  

Panic! At The Disco

In 2005 bracht de band het debuutalbum 'A Fever You Can't Sweat Out' uit. Hits als 'I Write Sins Not Tragedies' en 'But It's Better If You Do' werden mede dankzij MySpace razend populair. Heden ten dage is alleen zanger Brendon Urie nog het enige originele bandlid. Drummer Spencer Smith zit al lange tijd in rehab en is ook deze tour afwezig. Urie maakt niet alleen furore met zijn band, maar is ook wereldster dankzij de app Vine.

De band opent met het knallende 'Vegas Lights'. De gillende meisjes zijn een feit. Ook staat er veel oud materiaal op het menu, zoals de bijna onuitspreekbare 'The Only Difference Between Martyrdom and Suicide Is Press Coverage' en 'Lying Is the Most Fun a Girl Can Have Without Taking Her Clothes Off'. De band heeft flink uitgepakt. Van stoommachines tot projecties op de schermen.

In het verleden is Urie regelmatig betrapt op valse noten. De band is vanavond goed in vorm en Urie is verrassend goed bij stem. Zonder moeite raakt hij hoge tonen en op een gegeven moment wordt het zelfs een beetje bizar. Qua entertainment zit je ook goed bij deze band. Tot twee keer toe maakt Urie een backflip en windt het publiek zeer gemakkelijk om zijn vingers met zijn danspasjes.

De frontman verschijnt tijdens ‘Girls/Girls/Boys’ halfnaakt op het podium, net als in de bijbehorende videoclip. De track is afkomstig van het meest recente album ‘Too Weird To Live, Too Rare To Die'. Buiten eigen materiaal zingt Urie voor de grap het refreintje van 'Wrecking Ball' van Miley Cyrus en stukjes uit 'Any Way You Want It' van Journey en 'Shook Me All Night Long' van AC/DC (inclusief dezelfde kopstem als Brian Johnson).

De set wordt afgesloten met 'I Write Sins Not Tragedies', de song waar het ooit allemaal mee begon. Nu maar hopen dat de drummer snel de oude is. Tijd voor nog een show, want dit smaakt naar meer!

Verslag gemaakt op: 28 april 2014
 

EPICA - 30/4 - 013Voor Epica onder meer langs Pinkpop trekt, speelt de band nog een...

JACQUELINE GOVAERT - 25/5 - 013 Na een aantal jaren afwezigheid is Jacqueline Govaert, ex frontvrouw van...