VERSLAG: Band of Skulls - 1/4 - Tivoli

VERSLAG: Wouter Braaksma  

Band of Skulls

In juni neemt Tivoli afscheid van de Oudegracht waar al tientallen jaren concerten worden gegeven. In het kader van dit afscheid komen er in april nog een groot aantal bekende acts uit binnen- en buitenland om de zaal vaarwel te zeggen. Ter ondersteuning van het nieuwe album trappen de Britten van Band of Skulls hun tournee af in een uitverkochte Tivoli Oudegracht. Het nieuwe album, ’Himalayan’ genaamd, is pas een paar dagen uit dus krijgen we veel nummers voor het eerst te horen.

Zoals je kan verwachten wordt er veel van het nieuwe album gespeeld. Zo opent het trio met de opener van de plaat 'Asleep At The Wheel' en het gelijknamige 'Himalayan’. Toch weten de nieuwe nummers nog niet te overtuigen en worden ze ook nog niet met de overgave gebracht wat wel aanwezig is bij de oudere nummers. Zo weten nummers als 'I Know What I Am' en 'Patterns meer indruk te maken zonder echt te overtuigen. Zanger en gitarist Russel Marsden weet de oudere nummers zelfverzekerder te brengen, maar toch stoort het om te zien dat de band zich niet volledig lijkt durven te geven. De vuige bluesrock mist de pit en bravoure dat past bij de muziek.

Na mate het optreden vordert lijkt de band de schroom iets meer van zich af te gooien en weet met name Marsden de aandacht op zich te vestigen met goed gitaarspel. Met de toegift bestaande uit 'Sweet Sour’, 'Light Of The Morning' en 'Death By Diamonds And Pearls' lijkt de vlam eindelijk echt aangewakkerd.

Band of Skulls laat horen dat ook op de nieuwe plaat potentiële bluesrockhits staan, maar weet helaas te laat te pieken. Wanneer nieuwe nummers als 'Hoochie Coochie' en 'Nightmares' met evenveel kracht en overtuiging worden gespeeld als de nummers tijdens de toegift, dan weet het de rest van de tour iedere zaal in extase te brengen. Nu is het een gemiste kans op een mooi afscheid van de oude Tivoli zaal die snel zal verdwijnen.

Verslag gemaakt op: 01 april 2014
 

DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG - 5/4 - TIVOLIDe Jeugd van Tegenwoordig is geen vreemde meer in Tivoli. De mannen kwamen...

BROKEN BELLS - 1/4 - MELKWEG James Mercer en Danger Mouse stonden op 1 april als Broken Bells in de...