VERSLAG: Milky Chance - 19/3 - Melkweg

VERSLAG: Wouter Braaksma  

Milky Chance

Met het nummer 'Stolen Dance' scoort het Duitse Milky Chance momenteel een grote hit in Nederland en België. De mix tussen pop, dance en reggae in combinatie met de rauwe stem van zanger Clemens Rehbein zorgt voor een aangenaam zomers geluid. Het duo, bestaande uit Rehbein en dj Philipp Dausch, staat in een uitverkochte Oude Zaal van de Melkweg om te bewijzen dat ze meer te bieden hebben dan hun 'Stolen Dance'.

Zodra de Duitsers beginnen wordt al duidelijk dat het een moeilijke avond gaat worden voor de heren. De met name jonge dames in de zaal hebben meer oog voor hun telefoon of vriendin dan te kijken naar wat er op het podium gebeurt. Dat is de tol die je blijkbaar betaalt voor het hebben van een radiohit. Het deert de Duitsers echter niet en spelen in een rustig tempo hun nummers, zichtbaar hebben ze plezier in het spelen in een volle Amsterdamse zaal. Na ieder nummer trekken de twee naar elkaar toe om iets te zeggen of een geintje te maken wat zorgt voor een relaxte sfeer. De pauzes halen de vaart er uit maar het wordt nooit storend omdat de relaxte houding past bij de muziek; geen haast, de bekende nummers komen vanzelf.

Op momenten weet Rehbein met zijn rauwe stem de concentratie naar zich toe te trekken en blijkt dat het publiek toch meer kent dan de bekende single. Nummers als 'Stunner', 'Down By The River' en 'Sweet Sun' krijgen positieve respons van het publiek dat steeds wat meer lijkt op te letten, maar echt stil worden de toeschouwers nooit. Natuurlijk is het wachten op 'Stolen Dance' dat aan het einde van de set gespeeld wordt. De telefoons gaan de broekzak in en voor het eerst krijgt Milky Chance het onthaal wat ze eerder in het optreden al verdienen; er wordt gedanst.

Het duo weet met maar één album op zak anderhalf uur lang de concentratie vast te houden en het publiek stiller te krijgen en dat is knap. De band is op het podium vrij en speelt niet saai alleen maar hun nummertjes, af en toe is er ruimte voor improvisatie wat zorgt voor een leuke twist. Ook al lijken de nummers veel op elkaar, met een koud biertje in de hand kan het niet misgaan deze zomer op de festivals. Milky Chance is de meest relaxte band van dit moment.

Verslag gemaakt op: 19 maart 2014
 

EARL SWEATSHIRT - 21/3 - MELKWEGNa de zegetocht van Tyler, The Creator is het nu aan Odd Future-lid Earl...

STATUS QUO - 23/3 - IJSSELHALLEN ZWOLLE Waarschijnlijk de laaste tour, met als bonus in originele bezetting. Vanavond...