VERSLAG: Go Back To The Zoo - 27/2 - Tivoli

VERSLAG: Eline Kramp  

Go Back To The Zoo

Ze zijn inmiddels een begrip in Nederland: de Nijmeegse band Go Back To The Zoo. Hun nieuwste album ZOO kwam op Valentijnsdag 2014 uit en werd diezelfde dag nog benoemd tot 3FM Album van de Week. Donderdagavond stond de rockband ter ere van hun nieuwe album in Tivoli.

Het optreden in Tivoli is onderdeel van het Tivoli Tijdloos programma. Door middel van 36 concerten nemen we afscheid van de locatie aan de Oudegracht. Go Back To The Zoo deelt het podium tijdens Tivoli Tijdloos onder andere met de Editors en de Jeugd van Tegenwoordig.

Zodra de lampen gedoofd zijn en het gordijn openschuift, begint de band meteen met een nummer van hun nieuwe album. Met het poprocknummer ‘Julia’ bijten ze de spits af. Vervolgens komt daar meteen ‘Smoking On The Balcony’ achteraan. Ondanks dat het een uitverkocht concert is, reageert de bomvolle zaal nog een beetje ingetogen op de eerste nummers.

De setlist bestaat uit nummers van hun nieuwe album, maar ouder werk komt ook aan bod. Slim gespeeld, het publiek zit toch op de bekendere nummers te wachten. Pas bij ‘Hey DJ’ komt de zaal een beetje los en ontstaat er na de inspanning van de band een beetje sfeer.

Tijdens ‘Charlene’ laten Teun Hieltjes (gitaar), Lars Kroon (bas) en Bram Kniest (drums) zien dat ze naast hun instrument bespelen ook prima kunnen zingen.
Na wat sterke nummers als ‘Charlene’ komt er weer wat nieuw werk aan bod. Gedurende het rustige Kings of Leon-achtige ‘You’ creëert de band met moeite een intieme sfeer. Vooral tijdens de tweede helft van de setlist zijn de meezingrefreintjes leuk, maar daarbuiten houden ze het publiek maar moeilijk vast.

De sfeer komt weer helemaal terug tijdens ‘I’m The Night (See You Later)’. Een jongen uit het publiek komt al crowdsurfend op het podium terecht om vervolgens alle bandleden te highfiven. Na een lesje stagediven van zanger Cas Hieltjes is het publiek niet meer te houden.

Go Back To The Zoo moet het vanavond vooral van hun bekendere werk hebben. Ze spelen desondanks strak en bewijzen wederom een van de betere Nederlandse bands te zijn. Ze zetten vanavond ondanks de ups en downs een waardig optreden in de Tivoli Tijdloos-reeks neer.

 

INTERNATIONAL BURLESQUE CIRCUS - 1/3 - TIVOLIEen unieke, verleidelijke en verrassende avond met The International...

THE EX FESTIVAL - 28/2 - PAARD VAN TROJE Op vrijdag 28-02-2014 deed het rondtrekkende verjaardagsfeest van The Ex het...