VERSLAG: Gesaffelstein - 21/2 - Melkweg

VERSLAG: Wouter Braaksma  

Gesaffelstein

Voor Gesaffelstein was 2013 een droomjaar. Lovende kritieken kwamen er vanwege zijn samenwerking met dj en producer Brodinski, waarmee hij op het album ‘Yeezus’ van Kanye West onder andere de single 'Black Skinhead' produceerde. Hetzelfde jaar bracht Mike Lévy, zoals Gesaffelstein buiten de clubs heet, het debuutalbum 'Aleph' uit en ook dat werd goed onthaald. Met dit succes kreeg Frankrijk er na Daft Punk en Justice, weer een veelbelovende artiest bij binnen de elektro en techno. Of Lévy zich in datzelfde rijtje mag scharen, moet hij bewijzen in een stijf uitverkochte Melkweg.

Gelijk wordt duidelijk dat Gesaffelstein niet gekomen is om een set subtiel op te bouwen. Er worden direct een paar floorkillers ingezet om het publiek op te warmen. De toeschouwers, die als sardientjes in blik op elkaar gepropt staan, komen echter maar moeilijk in beweging op knallers als 'Pursuit', 'Opr' en 'Hate Or Glory'.

Anderhalf uur lang weet Gesaffelstein te boeien en laat hij zien meer in zijn mars te hebben dan op 'Aleph' te horen valt. Het is niet alleen maar lomp technogeweld; er zijn duidelijk hiphop en dubstep invloeden te horen naarmate de set vordert. Dit zorgt voor een aangename mix die geen moment verveelt, mede ook dankzij een duistere lichtshow die goed past bij het donkere geluid. Zelf blijkt Lévy live ook goed om te kunnen gaan met het bespelen van het publiek. Strak in pak en nonchalant rokend weet hij het publiek makkelijk voor zich te winnen. Koeltjes maakt hij zo nu en dan een "kom maar op" gebaar met zijn hand, om vervolgens het publiek op het verkeerde been te zetten en net iets later met de drop te komen.

Gesaffelstein maakt de buzz die momenteel gaande is rondom hem meer dan waar. Het zal dan ook geen verrassing zijn wanneer de Fransman ons op nonchalante wijze doet zweten in de kleffe festivaltenten komende zomer. Door de Melkweg krijgt de avond toch een negatieve kanttekening doordat de zaal veel te vol is om ook maar een beetje te bewegen. De techno van Gesaffelstein is de Melkweg alweer ontgroeit.

Verslag gemaakt op: 21 februari 2014
 

WARPAINT - 24/02 - PARADISOMet een vers album op zak stond Warpaint in Paradiso. Podiuminfo was erbij en...

THE BOXER REBELLION - 23/02 - PAARD VAN TROJE Op zondag 23 februari begonnen de heren van The Boxer Rebellion in Den Haag...