VERSLAG: The Boxer Rebellion - 24/2 - Effenaar

VERSLAG: Marleen de Roo  

The Boxer Rebellion

Met vier albums is The Boxer Rebellion al een oude rot in het vak. Maar geen album was zo succesvol als het laatste Promises. De single 'Diamonds' werd grijsgedraaid op de radio. Niet gek dus dat het concert vanavond in de Effenaar uitverkocht is.

De heren beginnen de show zelfverzekerd met het nummer 'Runner', alsof ze optreden voor 10.000 mensen in plaats van 1000. Hoewel dit nummer uit 2011 niet bij iedereen bekend is, wordt er enthousiast gereageerd. Het merendeel van de set bestaat uit songs van het laatste album, maar toch zitten er ook een paar prachtige oudere nummers bij zoals deze. Ook weet de band indrukte maken met het 'Spitting Fire' van de tweede album Union.

Zanger Nathan Nickolson weet nog dat ze in 2011 ook al in de Effenaar stonden, toen in de kleine zaal voor slechts een handjevol publiek. Als hij vraagt wie er toen bij waren, is er alleen stilte in de zaal. De bezoekers vandaag zijn dan ook voornamelijk gekomen voor die hit 'Diamonds', die dan ook luid wordt meegezongen als hij eindelijk klinkt.

Dat Nathan een rasechte zanger is, blijkt uit hoe zuiver hij blijft zingen gedurende het concert. Bij zowel de stevige nummers, als bij de hoge noten in 'You Belong To Me' blijft zijn stem kwaliteit leveren. Het is prachtig om te horen hoeveel kanten hij met zijn stem op kan.

Ook opvallend is de drummer van de band Piers Hewitt die al zijn woede, frustratie, liefde, alle vormen van energie, uit op zijn drumstel. Het is een enthousiast stel op het podium, wat het een aangename show maakt om naar te kijken.

Hoewel het publiek wat lauw reageert op de foutloze show van The Boxer Rebellion, worden ze erg enthousiast bij het horen van de eerste noten van 'Keep Moving'. Het applaus klinkt steeds harder en luider naarmate de avond vordert.

Dit blijkt ook uit het feit dat tijdens de lange toegift van de band, maar liefst vier nummers, er vrijwel niemand de zaal verlaat. Iedereen wil de show van de Engelsen van het begin tot het einde mee maken. Met een cover van Depeche Mode's 'Enjoy the Silence', ‘Locked In The Basement' van Cold Case, het mooie 'Always' van het laatse album en ‘The Gospel Of Goro Adachi’ van Union hebben ze meteen een goed overzicht gegeven van de geschiedenis en de kwaliteit van deze band. Kwaliteit die ze al jaren leveren en nu eindelijk ook het grote publiek heeft bereikt. The Boxer Rebellion is klaar voor een nieuwe stap, misschien wel richting die 10.000 mensen. Op een zomerfestival bijvoorbeeld?

Verslag en foto's gemaakt op: 24 februari 2014

FOTOGRAFIE: Gertjan van der Loo  

The Boxer Rebellion foto The Boxer Rebellion - 24/2 - Effenaar The Boxer Rebellion foto The Boxer Rebellion - 24/2 - Effenaar The Boxer Rebellion foto The Boxer Rebellion - 24/2 - Effenaar The Boxer Rebellion foto The Boxer Rebellion - 24/2 - Effenaar The Boxer Rebellion foto The Boxer Rebellion - 24/2 - Effenaar The Boxer Rebellion foto The Boxer Rebellion - 24/2 - Effenaar The Boxer Rebellion foto The Boxer Rebellion - 24/2 - Effenaar The Boxer Rebellion foto The Boxer Rebellion - 24/2 - Effenaar The Boxer Rebellion foto The Boxer Rebellion - 24/2 - Effenaar
 
 

THE BOXER REBELLION - 23/02 - PAARD VAN TROJEOp zondag 23 februari begonnen de heren van The Boxer Rebellion in Den Haag...

THE SHAPE OF PUNK TO COME - 20/2 - EKKO In Utrecht staat er veel te weinig harde muziek, dus daar moet verandering in...