VERSLAG: Born From Pain - 12/1 - De Nieuwe Nor

Podiuminfo was aanwezig bij Born From Pain in Nieuwe Nor voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 9 foto's.

VERSLAG: Joost Doensen  

Born From Pain - 12/1 - De Nieuwe Nor

Vanavond staat in De Nieuwe Nor wederom een topband van eigen bodem: Born From Pain. Min of meer een thuiswedstrijd voor de band en de zaal is dan ook goed gevuld.

Allereerst is Forget To Forgive aan de beurt. Tijdens Bunkerpop 2006 maakte de metalcore-band al enige indruk. Vooral de stem van Ash Schaers is opvallend. De muziek is snoeihard, soms tegen het agressieve aan. Toch komen er ook melodieuze gedeelten voorbij, waardoor het geheel prettig is om naar te luisteren. Het optreden zit goed in elkaar en er wordt een strakke set gespeeld waarbij de band behoorlijk tekeer gaat op het podium. Een lekkere start van de avond.

Bloodtrial staat als tweede geprogrammeerd. Deze nog jonge band is eind 2005 opgericht en treedt voornamelijk op in Limburg en net over de grens in Belgie en Duitsland. Mei vorig jaar is de eerste demo-cd met drie tracks verschenen. Naast hardcore bevat het geluid van Bloodtrial ook punkinvloeden. De podiumpresentatie mag actiever worden. Met uitzondering van de zanger, want die staat geen twee seconden op dezelfde plaats.

En dan is het tijd voor de hoofdact: Born From Pain. Mede door zijn overgang naar Metal Blade Records is deze band uitgegeroeid tot een topper in zijn genre. Na het verschijnen van de cd In Love With The End (2005) is de band vrijwel continu op tour. In 2006 staat de band maarliefst 165 keer op het podium. Onder andere met Napalm Death en op Waldrock. Eind 2006 verschijnt opvolger War, welke over het algemeen positief wordt ontvangen.

De set van vanavond is een mix van oud en nieuw werk. Van alle vier cd’s worden enkele tracks geplukt en vol overgave ten gehore gebracht. Nummers als: ‘Rise Or Die’, ‘New Hate’ en ‘Stop At Nothing’ ontbreken natuurlijk niet. Als laatste toegift wordt ook nog ‘Immortality’ gespeeld.

Born From Pain staat bekend om zijn harde en vette geluid. Deze live-reputatie maken ze in De Nor zeker waar! Ook in 2007 tourt Born From Pain weer verder door West-Europa. Er staat zelfs een optreden in Moskou op de planning. Wie weet wordt het aantal van 165 concerten dit jaar wel overtroffen.

Setlist Born From Pain
Relentless
Never return
Rise Or Die
Final Nail
Behind Enemy Lines
Reclaiming The Crown
Crusader
Scorched Earth
New Hate
Death And The City
Stop At Nothing
Renewal
Civilization
Black Gold
Immortality

FOTOGRAFIE: Joost Doensen  

Forget To Forgive foto Born From Pain - 12/1 - De Nieuwe Nor Forget To Forgive foto Born From Pain - 12/1 - De Nieuwe Nor Bloodtrial foto Born From Pain - 12/1 - De Nieuwe Nor Bloodtrial foto Born From Pain - 12/1 - De Nieuwe Nor Born From Pain foto Born From Pain - 12/1 - De Nieuwe Nor Born From Pain foto Born From Pain - 12/1 - De Nieuwe Nor Born From Pain foto Born From Pain - 12/1 - De Nieuwe Nor Born From Pain foto Born From Pain - 12/1 - De Nieuwe Nor Born From Pain foto Born From Pain - 12/1 - De Nieuwe Nor
 
 

KILLSWITCH ENGAGE - 17/1 - TIVOLIHet was opeens nog even spannend voor de fans van Killswitch Engage of de...

NORMA JEAN / HE IS LEGEND - 13/01 - TIVOLI Ze stonden al eens eerder samen op één podium in Nederland. In Amsterdam om...