VERSLAG: Hanson - 10/12 - 013

VERSLAG: Janske van den Broek  

Hanson 10/12 013

Na ruim 2 jaar zijn de broers Hanson terug in Nederland voor een eenmalig concert tijdens de ‘Anthem’ tour. Onlangs kwam het gelijknamige zesde Hanson album uit waarvoor ze nu op wereldtournee zijn. De heren vormen inmiddels al ruim 21 jaar een band en spelen vanavond voor het eerst in de Tilburgse 013.

In de middag wordt er al een speciaal “members only event” gehouden waarbij er een aantal nummers gespeeld wordt voor een select aantal gelukkige fans uit binnen en buitenland. De nummers zijn alleen te verkrijgen geweest via de fanclub, dus uniek om ze eens live te mogen horen. Gevolgd door een grappig vragen ronde en een heuse meet and Greet met groepsfoto’s kan voor vele fans hun dag al niet meer stuk.

Hanson heeft vanavond geen voorprogramma dus is het extra lang wachten voordat het concert eindelijk begint. Zodra de band op komt beginnen klinken de nummers ‘Fired Up’ en ‘I’ve Got Soul’ afkomstig van het laatste album Anthem door de speakers. In volle vaart volgt een oude hit ‘Where’s The Love’ en het enthousiaste ‘Scream And Be Free’. Ondanks dat het tempo er hoog in ligt en de mannen goed bij stem zijn is het publiek nog even aan het wakker worden van het lange wachten. Gelukkig duurt het niet lang voordat zij net zo enthousiast zijn als de band zelf.

Wanneer de mannen het nummer ‘To Much Heaven’ van de Bee Gees a capella samen in één microfoon zingen is de zaal muisstil en hoor je de mooie dynamiek tussen de stemmen van de broers. Een adembenemend moment. Daarna spelen ze ieder een solo nummer waarbij vooral de oudste broer Isaac zich van zijn beste kant laat zien met het nummer ‘Hand In Hand’. Taylor lijkt wat stemproblemen te hebben wat pijnlijk duidelijk wordt tijdens zijn solonummer ‘Lost Without You’. Ondanks dat het uit zijn tenen moet komen weet hij toch het publiek te overtuigen.

Hoogtepunten van vanavond zijn uiteraard de “niet-te-missen-nostalgische-megahit” ‘MMMBop’, maar ook nummers als ‘Lost Without Each Other’ en ‘In The City’ doen het goed bij het publiek. Als toegift worden we getrakteerd op de vrolijke kerstnummers ‘Merry Christmas Baby’ en ‘Run Rudolph Run’ van het kerstalbum wat de band in 1997 uitbracht. Een feestelijke afsluiting van een mooie show die met 25 nummers bijna 2 uur mocht duren. Het vrolijke MMMBop krijgen we zeker tot kerst niet meer uit ons hoofd.

 

KURT VILE & THE VIOLATORS - 10/12 - MELKWEGHet album Wakin’ on a Pretty Daze is misschien wel het beste album van...

VAN MORRISON - 10/12 - ZIGGO DOME Na een optreden op North Sea Jazz Festival vorig jaar, staat Van Morrison...