VERSLAG: Halloween Fright Nights 2013 - Walibi Holland

VERSLAG:

Halloween Fright Nights

Halloween Fright Nights vinden plaats van 11 t/m 27 oktober op elke vrijdag, zaterdag en zondag van 18:00 tot 23:00. Tijdens de dertiende editie zorgen 250 acteurs, verschillende Scare Zones, Haunted Houses en de Horrorshows voor een zeer leuke avond in Walibi Holland. Hoewel de Horrorshow van de Fright Nights mascotte Eddie nogal kinderlijk toont, zijn de verschillende Scare Zones en Haunted Houses dat zeker niet.

De Scare Zones zijn vijf vrij toegankelijke gebieden in het park waar diverse acteurs rondlopen. Voor de Haunted Houses zijn speciale, alleen online verkrijgbare tickets nodig. Er zijn ook verschillende tijden aan de Haunted House tickets gekoppeld. Binnen deze tijd kun je de Haunted Houses bezoeken. Echter is het heel duidelijk dat mensen hier laks over doen en er evengoed rijen van langer dan een uur ontstaan bij de huizen. Het is dan ook zeker aan te raden om een R.I.P. Pass te kopen. Dit is een VIP ticket voor alle vier de Haunted Houses. Hiermee hoef je niet in de wachtrij te staan en kan je direct doorlopen naar de ingang van de Haunted Houses. Wat hier heel handig aan is dat ze zeer beperkt verkrijgbaar zijn, waardoor je niet alsnog een wachtrij hebt.

Zowel in de Scare Zones, waar je uit het niets omsingeld kan zijn door zombies, als in de Haunted Houses, waar niet alles is wat het lijkt, doen de acteurs er alles aan om jou zo goed mogelijk aan het schrikken te krijgen. Niet alleen acteurs zorgen voor de beleving, ook de muziek, het decor en gek genoeg in de Haunted Houses ook de geur van de verschillende kamers geven het allemaal net dat extra effect waardoor de adviesleeftijd terecht 16 jaar en ouder is. Naast dit alles zijn de meeste attracties tot 23:00 geopend en zijn er op verschillende plekken dj’s aan het draaien.

Wie zelf dacht het leuk te vinden in de trant van halloween een masker op te doen, doe dit maar niet. Er gelden namelijk op de Halloween Fright Nights dagen kledingregels zo zijn maskers, schmink en kostuums niet toegestaan. Hoewel het park op deze dagen erg druk is en mensen alle kanten op springen van de schrik is Halloween Fright Nights zeker een aanrader! De Scare Zones geven zeker het geoogde effect maar voor de echte Fright Nights ervaring moeten er toch wel één of twee Haunted Houses meegepakt worden. Voor de trill seekers is er de mogelijkheid om geheel alleen een Haunted House te betreden. Voor de wat bangere mensen is er de mogelijkheid om op verschillende momenten uit een Haunted House te gaan.

Verslag en foto's gemaakt op: 19 oktober 2013

FOTOGRAFIE:

 foto Halloween Fright Nights 2013 - Walibi Holland foto Halloween Fright Nights 2013 - Walibi Holland foto Halloween Fright Nights 2013 - Walibi Holland foto Halloween Fright Nights 2013 - Walibi Holland foto Halloween Fright Nights 2013 - Walibi Holland foto Halloween Fright Nights 2013 - Walibi Holland foto Halloween Fright Nights 2013 - Walibi Holland foto Halloween Fright Nights 2013 - Walibi Holland foto Halloween Fright Nights 2013 - Walibi Holland foto Halloween Fright Nights 2013 - Walibi Holland foto Halloween Fright Nights 2013 - Walibi Holland foto Halloween Fright Nights 2013 - Walibi Holland
 
 

AIRBOURNE - 24/10 - 013Als er een band is die explosief weet op te treden, is het wel Airbourne. 013...

LIL'WAYNE - 21/10 - ZIGGODOME Na eerder in maart geannuleerd te zijn, stond Lil'Wayne maandag toch echt op...